REAL LIFE

3 +1 πιο αγενείς συμπεριφορές σε ένα stay over


JTeam

23 Οκτωβρίου 2022

3 +1 πιο αγενείς συμπεριφορές σε ένα stay over
Τρεις συνήθεις αγενείς συμπεριφορές που κάνουν ένα stay over να μην πάει και πολύ καλά

Το να περάσεις ένα Σαββατοκύριακο ή απλώς ένα βράδυ στο σπίτι της νέας σου κολλητής ή του φίλου σου, μπορεί να είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές εμπειρίες. Ποιος άλλωστε δεν αγαπά την καλή παρέα και τα stay ins; Ωστόσο υπάρχει και μια λεπτή γραμμή, η οποία πολλές φορές ξεπερνιέται και αποτελεί αφορμή για προβλήματα.

Αν λοιπόν ετοιμάζεις αυτό το ΣΚ να μείνεις σε σπίτι φίλης/ φίλου ή συντρόφου, κάνε ένα τσεκ στην παρακάτω λίστα προκειμένου να αποφύγεις κάποιες άβολες και σίγουρα αγενείς καταστάσεις.

Μην πιάνεις και πάρα πολύ χώρο

Είπαμε να είσαι άνετη, αλλά δεν χρειάζεται ούτε να κουβαλήσεις την μισή σου ιδιοκτησία, ούτε και να την απλώσεις σε όλο το δωμάτιο στο οποίο θα μείνεις. Είναι σημαντικό σε τέτοιες περιστάσεις, να παραμένεις διακριτική και να σέβεσαι τον χώρο που σε φιλοξενεί. Μπορεί να νομίζεις ότι γινόμαστε λιγάκι αυστηροί, αλλά όταν πρόκειται να μείνεις κάπου, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά, οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά.

Δεν χρειάζεται να γίνεις «κολλιτσίδα» στον άνθρωπο που σε φιλοξενεί

Οκέι, μπορεί να υπάρξει κάποια αμηχανία, αλλά δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις τον άλλο παντού. Ούτε να νιώσει πως δεν μπορεί να σε αφήσει στιγμή μόνη σου, μόνο και μόνο επειδή είσαι σπίτι του/της.

Μην δανείζεσαι πράγματα (είτε προσωρινά είτε μόνιμα)

Υπάρχει μια (κακή τάση) να δανείζεσαι πράγματα, μόνο και μόνο επειδή τα έχεις μπροστά σου, είτε ακόμη χειρότερα να τα ζητήσεις και να τα πάρεις μαζί σου. Είτε πρόκειται για ένα μπλουζάκι, είτε πρόκειται για ένα νέο προϊόν που ήθελες να δοκιμάσεις, καλύτερα άστο εκεί που είναι.

Μην εμφανιστείς με άδεια χέρια

Είναι ωραίο να δείξεις ότι εκτιμάς την φιλοξενία και να πεις και ένα εκ των προτέρων ευχαριστώ, με μια μικρή κίνηση. Είτε είναι ένα μπουκάλι κρασί, είτε ένα γλυκό, ακόμη και ένα μικρό διακοσμητικό, θα εκτιμηθεί από αυτόν ή αυτήν που σε φιλοξενεί.