REAL LIFE

Πώς να βγάζω καλύτερες φωτογραφίες: 5 tips


JTeam

14 Μαρτίου 2023

Πώς να βγάζω καλύτερες φωτογραφίες: 5 tips
Στην εποχή των social media οι φωτογραφίες, selfies και μη, είναι το βασικό υλικό! Με τα κινητά τηλέφωνα κάθε άτομο έχει μια φωτογραφική στην τσέπη του, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό για σωστές εικόνες!

Με τόσα φίλτρα και προγράμματα είναι πλέον δύσκολο να βγάλεις κακή φωτογραφία selfie, όμως η κατάχρησή τους μπορεί και να σε κάνει, κυριολεκτικά, άλλο άνθρωπο. Ξέχνα για λίγο τις φωτογραφικές μηχανές και ακολούθησε τους παρακάτω βασικούς κανόνες για να βγάζεις τέλειες φωτογραφίες κάθε φορά!

Jenny.Gr

1. Βρες το «καλό σου προφίλ».

Μπορεί να ακούγεται αστείο, όμως όλοι έχουμε μια γωνία που μας κολακεύει περισσότερο κι αν αφιερώσεις λίγο χρόνο για να τη βρεις θα καταφέρεις να βγάλεις πολλές αψεγάδιαστες φωτογραφίες στο μέλλον. Δοκίμασε πώς φαίνεσαι με το πηγούνι ψηλά ή πιο χαμηλά, το δεξί ή το αριστερό προφίλ ή κοιτώντας ευθεία στην κάμερα, έχοντας λίγο γερμένο το κεφάλι ή στα 3/4; Πέρασε λίγο χρόνο μπροστά στον καθρέφτη για να βρεις και την κατάλληλη στάση του σώματος και είσαι -σχεδόν- έτοιμη.

2.Το τέλειο φως!

Όσο προφανές κι αν σου ακούγεται, η τέλεια φωτογραφία χρειάζεται τον καλύτερο φωτισμό, κι αυτός δεν είναι άλλος από το φυσικό φως. Όπως λέει και η Jordan Liberty, διάσημη blogger «Το φως είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο προϊόν ομορφιάς και δεν χρειάζεται καν να πληρώσεις για να το αποκτήσεις». Αντί να βλέπεις την οθόνη του υπολογιστή σου ή την τηλεόραση, στρέψου προς ένα παράθυρο με φυσικό φως. Ή ακόμα καλύτερα, βγες κατευθείαν στο φως του ήλιου που πραγματικά μπορεί να εξαφανίσει μαύρους κύκλους και σκιάσεις. Απόφυγε όσο μπορείς να κάτσεις κάτω από κάποια πηγή φωτός γιατί έτσι τα μαλλιά σου θα βγουν φωτεινά και το πρόσωπό σου σκούρο.

3. Κανόνας των τρίτων.

Πολύ σημαντικός κανόνας στον κόσμο της φωτογραφίας! Φαντάσου πως το «πλάνο» σου είναι χωρισμένο σε 3 κομμάτια, τόσο οριζοντίως όσο και καθέτως. Γύρνα την κάμερα έτσι ώστε το κεντρικό σου θέμα να βρίσκεται πάνω σε μία από τις διαχωριστικές γραμμές ή σε ένα εκ των σημείων τομής (αναλόγως του θέματος). Κάποια smartphones έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τις διαχωριστικές αυτές γραμμές στην οθόνη. Σε κάθε περίπτωση, ακολουθώντας τον κανόνα των τρίτων, αποφεύγεις τη βαρετή λήψη όπου το θέμα είναι μπαμ κέντρο, αλλάζεις το κέντρο βάρους της φωτογραφίας και προσθέτεις ενδιαφέρον!

Jenny.Gr


4. Ζήτω ο αυθορμητισμός!

Καλό είναι να βγαίνεις όμορφη σε μια φωτογραφία, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να βγάζεις το συναίσθημα της στιγμής. Αν είσαι ευτυχισμένη, χαρούμενη, ξένοιαστη, τότε μάλλον θα θες να χαμογελάσεις και αυτό θα συνδέσει το συναίσθημα με την φωτογραφία σου. Όταν χαμογελάς με όλη σου την ψυχή, μεταφέρεις την ενέργεια σε όλο σου το πρόσωπο και αμέσως βγάζεις την πιο λαμπερή σου φωτογραφία. Οι φωτογραφίες, ας μην ξεχνάμε, υπάρχουν για να διατηρούν ζωντανές τις αναμνήσεις μας οπότε μην αφήσεις την ανησυχία για το αν δείχνεις όμορφη να χαλάσει αυτή την στιγμή. Τελικά, το κλειδί είναι το συναίσθημα και η αλήθεια πίσω από κάθε στιγμιότυπο.

5. Προσοχή στο background!

Κάνε εικόνα τον τέλειο φωτισμό, με το πιο λαμπερό σου χαμόγελο, και την ιδανική θέση της κάμερας. Ωραία; Τώρα σκέψου ότι όλα αυτά τραβήχτηκαν στην κουζίνα με πιάτα άπλυτα και τις σακούλες από το super market στο background. Νομίζω αυτό ήταν αρκετό για να καταλάβεις ότι αν δεν έχεις ένα όμορφο τοπίο από πίσω, ή έστω έναν λευκό τοίχο δεν χρειάζεται να μπεις στον κόπο να τραβήξεις την πολυπόθητη selfie.

Παρακάτω θα βρεις έξυπνα και οικονομικά gadgets που θα σε βοηθήσουν να τραβάς φωτογραφίες που μαγνητίζουν τα βλέμματα!

Sentio Τρίποδο Φωτογραφικής TR-101

Jenny.Gr


Το τρίποδο TR-101 είναι κατασκευασμένο ειδικά για βιντεοκάμερες και φωτογραφικές μηχανές. Το τοποθετείς εύκολα και γρήγορα παντού χάρη στην έξυπνη κατασκευή του και τις δυνατότητες προσαρμογής των ποδιών του, ενώ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό στο design και ελαφρύ σαν πούπουλο! Οι θολές φωτογραφίες αποτελούν πλέον παρελθόν, αφού είναι εξοπλισμένο με βιδωτή βάση, για να μπορείς να στερεώνεις τη μηχανή ή τη βιντεοκάμερα.

Turbo-X Ring Light Τρίποδο

Jenny.Gr


Είσαι τύπος της φωτογραφίας ή προτιμάς τα videos; Όποιο και αν είναι το στοιχείο σου, το ring light θα σου χαρίσει το πιο ποιοτικό αποτέλεσμα για να κάνεις level up το περιεχόμενο του profile σου! Με ισχυρό φωτισμό ρίχνει το ιδανικό φως στο πρόσωπό σου και τον χώρο, ενώ οι LED λαμπτήρες του «κρατούν» την κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα!

Έχει 3 διαφορετικές θερμοκρασίες χρώματος για να επιλέξεις την ιδανική (4500K – 3500K – 2500K), ενώ με το χειριστήριο που θα βρεις ενσωματωμένο στο καλώδιό του, μπορείς να ρυθμίσεις το φως ώστε να πετύχεις την τέλεια λήψη. Επιπλέον, διαθέτει περιστροφή 360 μοιρών, για άνετη χρήση, χωρίς περιορισμούς!

JJC Ring Light LED KIT ZB5

Jenny.Gr


Αυτό το σετ περιλαμβάνει τηλεσκοπικό τρίποδο με βάσεις, στήριξης για μέχρι 3 smartphones, φωτιστικό δαχτυλίδι LED 10W, ρεύματος, τηλεχειριστήριο συμβατό με iOS και Android. Ο φωτεινός δακτύλιος (ring light) διαθέτει 120 LED και είναι εξωτερικής διαμέτρου 25,9 cm. Ιδανικός για να αναδείξει το πρόσωπό σου και έχει τρείς ρυθμίσεις: ζεστό, λευκό ή φυσικό φως. Μπορείς επίσης να αυξομειώσεις την έντασή του με το ενσωματωμένο dimmer. Η μεταφορά του είναι πανεύκολη με την πρακτική τσάντα μεταφοράς που περιλαμβάνεται στο σετ, ενώ το τρίποδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ως selfie stick.