REAL LIFE

Στην ταράτσα του Mira Me Athens θα δοκιμάσεις τη σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής αστικής κουζίνας με θέα την Ακρόπολη


JTeam

3 Ιουλίου 2023

Στην ταράτσα του Mira Me Athens θα δοκιμάσεις τη σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής αστικής κουζίνας με θέα την Ακρόπολη
Από παστίτσιο και αρνί μέχρι μπάμιες και ημίπαστο καλιό. Το εστιατόριο στο rooftop του Mira Me Athens μάς μεταφέρει στην ελληνική μεσοπολεμική αστική κουζίνα έχοντας «πιάτο» την πρωτεύουσα.

Οι ταράτσες έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή. Ειδικά αυτές που προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη γίνονται ανάρπαστες από ντόπιους, αλλά και ξένους τουρίστες. Τι μπορεί να σε κάνει, όμως, να επιστρέφεις ξανά και ξανά στην ίδια ταράτσα; Σίγουρα ένας όμορφος χώρος με φιλικό περιβάλλον, αλλά και ένα μενού που μπορεί να σε ταξιδέψει και να απογειώσει την εμπειρία της εξόδου σου. Με λίγα λόγια αυτό ακριβώς που συμβαίνει στο rooftop του Mira Me Athens.

Περπατώντας στην οδό Ερμού, ανάμεσα στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο και στην πλατεία Μοναστηρακίου, δεν γίνεται να μην παρατηρήσεις ένα ανακαινισμένο κτίριο του Μεσοπολέμου με μια μεγάλη τζαμαρία και έναν φανταστικό χώρο στο ισόγειο. Είναι σαν να σου φωνάζει «Κοίτα με!», όπως ακριβώς μεταφράζεται στα ελληνικά και το όνομά του. Το Mira Me Athens Boutique Hotel είναι ένα μικρό και κομψό ξενοδοχείο που έχει καταφέρει να ενώσει το χθες με το σήμερα. Διαθέτει επτά δωμάτια, το καθένα με το δικό του μπαλκόνι, τα οποία «συνομιλούν» με την ιστορική συνοικία και ξεχωρίζουν για την αισθητική τους.

Jenny.Gr

Αναμφίβολα, το μεγάλο ατού του Mira Me Athens είναι το εστιατόριο που βρίσκεται στο rooftop του. Η καλύτερη στιγμή για να φτάσεις εκεί είναι λίγο πριν δύσει ο ήλιος, όταν και η ο αττικός ουρανός γεμίζει με μια παλέτα χρωμάτων, προσφέροντας μια ασυναγώνιστη θέα με φόντο την Ακρόπολη. Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν όλοι όσοι φτάνουν εκεί, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να βγάλουν το κινητό τους τηλέφωνο και να τραβήξουν μερικές φωτογραφίες.

Το φετινό μενού του Mira Me Athens επιμελούνται ο Άρης Ρούσσος και ο Γρηγόρης Μπονιάκος. Επηρεασμένοι από τις σύγχρονες τεχνικές της Γαλλίας και της Δανίας, μας μεταφέρουν στην ελληνική μεσοπολεμική αστική κουζίνα, σερβίροντας κλασσικά πιάτα του κυριακάτικου τραπεζιού με μια σύγχρονη εκδοχή. Επιλέγουν πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς ψάχνουν για «»κρυφά» υλικά, χρησιμοποιούν ξεχασμένες τεχνικές και συνταγές και μας ταξιδεύουν γαστρονομικά πίσω στο χρόνο.

Jenny.Gr
Η ομάδα πίσω από την κουζίνα του Mira Me Athens

Από τα ορεκτικά ξεχωρίζει το μαγιάτικο. Έτσι λέγεται το ψάρι, αλλά και το στεφάνι που δημιουργούμε στις αρχές Μαΐου που προμηνύει την έναρξη του καλοκαιριού. Έτσι, λεμόνια Αργολίδας και passion fruit ενώνονται σε ένα στεφάνι από μαγιάτικο ταρτάρ, το οποίο ανοίγει ιδανικά το γεύμα σου.

Μαγιάτικο
Μαγιάτικο

Στην αστική Αθήνα του Μεσοπολέμου, μια «καλοκαιρινή» φασολάδα πάντοτε συνδυαζόταν με ένα παστό ψάρι, μια ρέγκα, μια λακέρδα ή κολιό. Στο Mira Me Athens, λοιπόν, θα σε παροτρύναμε να δοκιμάσεις τον ημίπαστο κολιό, ο οποίος αποτελεί μια μοντέρνα εκδοχή της θύμησης αυτής.

Jenny.Gr
Ημίπαστος κολιός

Το ταξίδι γεύσεων συνεχίζεται στα κυρίως πιάτα με το best seller του εστιατορίου, το παστίτσιο. Μην περιμένεις, όμως, να έρθει στο τραπέζι σου ένα κλασσικό τετράγωνο κομμάτι από το ταψί, όπως έβγαζε η γιαγιά σου. Στην κουζίνα του Mira Me Athens αυτό γίνεται με χειροποίητο μακαρόνι, μάγουλα μόσχου μαγειρεμένα αργά και με μπεσαμέλ αρωματισμένη με τυριά από τη Νάξο. Η εικόνα του είναι διαφορετική, ωστόσο η γεύση του παραμένει η ίδια.

Jenny.Gr
Παστίτσιο

Σίγουρα το μάτι σου μπορεί να πέσει και στις μπάμιες. «Μα καλά σερβίρουν μπάμιες σε ένα τόσο καλό εστιατόριο;», ίσως αναρωτηθείς. Κι όμως, το πιο παρεξηγημένο πιάτο της παιδικής μας ηλικίας είναι ικανό να απογειωθεί αν συνδυαστεί με μια μους φέτας.

Jenny.Gr
Μπάμιες

Ιδιαιτέρως νόστιμος είναι και ο κόκκορας, ο οποίος μαγειρεύεται με κρασί και συνδυάζεται με τυρένιο ξινό τραχανά, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν χωρίς δέυτερη σκέψη το αρνί, το οποίο έρχεται με καπνιστή μελιτζάνα και πίκλα από κρεμμύδι, θυμίζοντας αγιορείτικη σαλάτα.

Jenny.Gr
Αρνί

Όσο για το επιδόρπιο; Οι επιλογές είναι δύο: Οι υφές σοκολάτας με χειροποίητο marshmallow και παγωτό από κόκκινα φρούτα ή για όσους θέλουν κάτι «λευκό» και ξινό, το λεμόνι με μαρέγκα και ζελέ βασιλικού.

Jenny.Gr
Λεμόνι

Η εκλεκτή συλλογή κρασιών από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς είναι έτοιμη να συνοδεύσει άριστα κάθε δείπνο, ενώ τα ευφάνταστα κοκτέιλ που δημιουργεί η ομάδα πίσω από το μπαρ συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Είτε πρόκειται για μια ειδική εκδήλωση, μια ρομαντική βραδιά ή απλά μια ευχάριστη συνάντηση με φίλους, το Mira Me Athens αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για κάθε ώρα της ημέρας. Άσε που θα έχεις συνεχώς απέναντι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο οποίος δεν θα σταματήσει να σου φωνάζει «κοίτα με!»

Jenny.Gr

Mira Me Athens, Ερμού 118, Αθήνα (τηλ. 215 2151930 – 215 2151931)

Περισσότερες καλοκαιρινές απολαύσεις ΕΔΩ!