REAL LIFE

4 τρόποι για να απολαύσεις τσουρέκι και το καλοκαίρι


JTeam

3 Ιουλίου 2020

4 τρόποι για να απολαύσεις τσουρέκι και το καλοκαίρι
Ποιος είπε ότι το τσουρέκι δεν τρώγεται όλο το χρόνο;

Μήπως είσαι κι εσύ από εκείνους που έχουν συνδέσει το τσουρέκι με τα Χριστούγεννα; Αν ναι, αυτό το κείμενο θα αλλάξει μια για πάντα την αντίληψη που έχεις γύρω από αυτό το απολαυστικό και μαστιχωτό γλυκό! Γιατί μετά από αυτό το άρθρο, θα καταλάβεις ότι το τσουρέκι είναι το ίδιο απολαυστικό όλο το χρόνο και, ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι!

Μιας και είμαστε υπέρμαχοι του κινήματος “τσουρέκι όλο το χρόνο”, σου βρήκαμε 4 απολαυστικούς τρόπους για να το φας το καλοκαίρι!

Jenny.Gr

Τσουρέκι με παγωτό

Θέλω να κάνεις εικόνα το εξής: Μία παχιά φέτα από αφράτο και μυρωδάτο τσουρέκι με μία μπάλα παγωτό από πάνω! Όνειρο, σωστά; Τι παραπάνω έχει δηλαδή η βάφλα; Με αυτό τον τρόπο, τρως με το κουτάλι το παγωτό και στο τέλος απολαμβάνεις το κομμάτι τσουρέκι που έχει ποτίσει από την κρέμα ή τη σοκολάτα. Γευστικό και άκρως καλοκαιρινό! Τρώγεται ιδανικά μετά την απογευματινή καλοκαιρινή βουτιά.

Jenny.Gr

Τσουρέκι τοστ με μαρμελάδα

Μια φετούλα τσουρέκι στην τοστιέρα ή τη φρυγανιέρα και έχεις την πιο τραγανή βάση για να απλώσεις την καλοκαιρινή σου μαρμελάδα βερίκοκο και να την απολαύσεις με κάθε μπουκιά. Και λέμε μαρμελάδα βερίκοκο επειδή είναι η απόλυτη καλοκαιρινή μαρμελάδα, αλλά φυσικά μπορείς να επιλέξεις κάποια άλλη. Και το καλύτερο με το τσουρέκι είναι ότι δεν χρειάζεται καν να βάλεις βούτυρο, μόνο η μαρμελάδα αρκεί! Μία εξαιρετική ιδέα για πρωινό!

Jenny.Gr

Τσουρεκο-γλυκό ψυγείου

Παίρνεις ένα ποτηράκι, βάζεις στον πάτο κομματάκια από τσουρέκι, βάζεις μία κουταλιά από γιαούρτι και μέλι και φρούτα από πάνω και το βάζεις στο ψυγείο. Είναι ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου που μπορείς να το απολαύσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, ακόμα και στην παραλία!

Αβγοφέτες τσουρεκιού

Σου αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος! Τις αβγοφέτες τις γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά. Είναι αυτή η τεχνική που βουτάς το ψωμί σε γάλα, μετά σε αβγό και το τηγανίζεις. Σκέψου το ίδιο, αλλά με φέτες από τσουρέκι! Απογείωση! Και φυσικά, αφού τα τηγανίσεις, ρίχνεις από πάνω μπόλικο μέλι και κανέλα και απολαμβάνεις στο μπαλκόνι!

Jenny.Gr

Όσο για το τσουρέκι, και για αυτό σου έχουμε πρόταση! Να το φτιάξεις μόνη σου! Πριν τρομάξεις να σου πούμε ότι η ΕΛΜΑ σε έχει καλυμμένη με το έτοιμο μείγμα για τσουρέκι για να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ακόμα και το καλοκαίρι! Πρόκειται για το πρώτο έτοιμο Μείγμα για Τσουρέκι 3 σε 1, με ξηρή μαγιά, μαχλέπι και μαστίχα Χίου για να φτιάξεις το δικό σου τσουρέκι εύκολα και γρήγορα.

Το πρωτοποριακό έτοιμο Μείγμα για τσουρέκι, θα σε βοηθήσει να φτιάξεις ένα αφράτο, μυρωδάτο και μαστιχωτό τσουρέκι με αυθεντική γεύση, υφή και άρωμα!

Καλή απόλαυση και το καλοκαίρι, λοιπόν!