image
pexels
REAL LIFE

Τι μας συμβαίνει όταν μεγαλώνουμε - 4 «σοκαριστικές» αλήθειες


Ο εσωτερικός μας κόσμος αλλάζει όταν μεγαλώνουμε και ναι, αυτό είναι αλήθεια
Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

7 Αυγούστου 2023

Όταν ήμασταν πιο νέοι, δεν μπορούσαμε να περιμένουμε για τη στιγμή που θα μεγαλώσουμε. Κάναμε όνειρα, σχέδια και τσαντιζόμασταν που ως πιο μικροί δεν μας επιτρεπόταν να κάνουμε ορισμένα πράγματα. Φυσικά θα έχεις καταλάβει πόσο λάθος κάναμε τότε, σωστά;

Το ότι μεγαλώσαμε και συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε δεν έχει να κάνει μόνο με το τι βλέπουμε στον καθρέφτη μας, αλλά και με τον εσωτερικό μας κόσμο, με τις αλλαγές που γίνονται μέσα μας. Ποια όμως είναι τα 4 πιο σοκαριστικά πράγματα που μας συμβαίνουν όταν μεγαλώνουμε; Διάβασε την παρακάτω λίστα και προσπάθησε να παραμείνεις ψύχραιμος.

image
pexels

Είναι γνωστό πως μικρότερος ήθελες να ανήκεις κάπου, ήθελες να σε υπολογίζουν όλοι, ακόμα και αν δεν τους χώνευες και ήθελες να έχεις πάρα πολλούς φίλους. Αυτό όταν μεγαλώνεις αλλάζει. Ο χρόνος σου λιγοστεύει και θέλεις να περνάς τον εναπομείναντα με ανθρώπου που πραγματικά σε ενδιαφέρουν και τους νοιάζεσαι. Δεν σε νοιάζει η ποσότητα, αλλά η ποιότητα, εφόσον μόνο αυτή μπορείς να έχεις πλέον.

image
pexels

Το στρες είναι μια φυσιολογική αντίδραση όταν αισθανόμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε κάτι, όπως να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις ή να δεχτούμε μια κατάσταση ή να αλλάξουμε μια ήδη υπάρχουσα. Όσο όμως μεγαλώνεις περνάς από διάφορες καταστάσεις άγχους και μαθαίνεις να τις διαχειρίζεσαι. Μαθαίνεις τι να κάνεις και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα ανάλογα με την απόφαση που θα πάρεις, εφόσον το έχεις ξανακάνει πολλές φορές.

image
pexels

Δε το φανταζόσουν ποτέ, σωστά; Και όμως. Το να είσαι πρωινός τύπος όταν μεγαλώνεις είναι μονόδρομος. Ο οργανισμός σου έχει συνηθίσει όλα τα χρόνια που δούλευες πρωινό 8ωρο και έχει διαμορφώσει ένα εσωτερικό ρολόι. Επίσης όσο μεγαλώνεις, τόσο λιγότερο ύπνο χρειάζεσαι, εφόσον το σώμα σου δεν σπαταλάει τόση ενέργεια όση παλιά, άρα δεν χρειάζεται τόσο πολύ ύπνο για να την αναπληρώσει. Με έναν μεσημεριανό μισάωρο ύπνο είσαι οκ!

image
pexels

Όταν είσαι νέος απλά σκέφτεσαι «Μα πότε θα τελειώσει όλο αυτό για να πάω να παίξω/βγω/δω τους φίλους μου;». Άσε που το σχολείο φαινόταν ατελείωτο. Πλέον όλοι προσπαθούμε να προλάβουμε προθεσμίες. Ο χρόνος δεν μας φτάνει και μοιάζει να τρέχει. Έχουμε τόσες υποθέσεις στο μυαλό μας και τόσα να κάνουμε, που δεν σκεφτόμαστε πότε θα τελειώσει κάτι για να μοιάζει ατελείωτο. Πλέον θέλουμε περισσότερο χρόνο.