REAL LIFE

Αυτό είναι το πιο βρώμικο μέρος στα σχολεία - Πώς να προσέξει το παιδί σου


JTeam

24 Αυγούστου 2023

Αυτό είναι το πιο βρώμικο μέρος στα σχολεία - Πώς να προσέξει το παιδί σου
Το σημείο που πρέπει να αποφεύγει - ή, αν δεν μπορεί, να προσέξει πολύ

Τα σχολεία δεν είναι τα πιο καθαρά μέρη στον κόσμο, το γνωρίζεις αυτό. Είναι γεμάτα μικρόβια – τα παιδιά αρρωσταίνουν διαρκώς, άλλωστε, κολλάνε το ένα το άλλο, τους δασκάλους, τους γονείς. Και τα μικροσωματίδια δεν υπάρχουν μόνο στον αέρα, αλλά και στις επιφάνειες και στους κοινόχρηστους χώρους.

«Γενικά, τα σημεία με τα περισσότερα μικρόβια είναι εκείνα που αγγίζουν διαρκώς πολλοί άνθρωποι, αλλά δεν καθαρίζονται συχνά», σημείωσε η διευθύντρια της μικροβιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Μεθοδιστών στο Χιούστον, μιλώντας στη HuffPost.

Στα σχολεία, ακριβώς όπως και στον χώρο εργασίας σου, τα πιο βρώμικα σημεία είναι τα πόμολα στις πόρτες. Τα ακουμπούν συνήθως όλοι οι μαθητές κι οι εκπαιδευτικοί, χωρίς σκέψη. Μπορεί να βήξουν στο χέρι τους περπατώντας, να αγγίξουν το πόμολο και να μεταφέρουν σε όλους τους επόμενους τα βακτήρια, ενώ θα πάρουν εκείνα όλων των προηγούμενων.

Γενικά, τα μικρόβια εξασθενούν μετά από ορισμένο χρόνο. Στο σχολείο, όμως, το διάστημα που μεσολαβεί από το διάλειμμα μέχρι την έναρξη της διδακτικής ώρας, κι από εκεί μέχρι το τέλος της, δεν είναι αρκετό. Ειδικά τις περιόδους που τα παιδιά έχουν συμπτώματα κρυολογήματος, βήχουν και φτερνίζονται, τα πράγματα δυσκολεύουν.

Πώς μπορείς να προστατεύσεις το παιδί σου;

Είναι πολύ απλό. Εξήγησέ του πόσο σημαντικό είναι να πλένει συχνά τα χέρια του και είτε να μην πιάνει διαρκώς τα πόμολα, είτε να το κάνει κρατώντας υγρό μαντηλάκι. Ή, αν πιάσει ένα πόμολο, να ρίξει λίγο αντισηπτικό στα χέρια του μετά.