UPDATE #NOW

Το 1 πράγμα που πρέπει να ρωτήσεις τους δασκάλους των παιδιών, όταν ξεκινήσει η σχολική χρονιά


JTeam

16 Αυγούστου 2023

Το 1 πράγμα που πρέπει να ρωτήσεις τους δασκάλους των παιδιών, όταν ξεκινήσει η σχολική χρονιά
Η κουβέντα που χρειάζεται να γίνει, για να ξεκαθαριστούν τα πράγματα από νωρίς

O Αύγουστος φτάνει στο τέλος του και οι πρώτες σκέψεις για την επιστροφή στο σχολείο ξεκινούν σιγά-σιγά. Ξεκινά μία νέα, ενδιαφέρουσα εποχή και, μαζί με τον ενθουσιασμό, έρχεται και μία ανησυχία. Τα παιδιά συναντούν νέους δασκάλους, αλλάζουν περιβάλλον και οι γονείς πρέπει να είναι δίπλα τους στην περίοδο προσαρμογής αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, διατηρώντας επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς.

Είναι σημαντικό να γίνονται βήματα και από τις δύο πλευρές, ώστε να υπάρχει συνεργασία μεταξύ γονιού και εκπαιδευτικού και να γίνει το καλύτερο για το παιδί, τόσο σε επίπεδο ακαδημαϊκών γνώσεων, όσο και συμπεριφοράς και κοινωνικοποίησης.

Όταν ξεκινήσει η σχολική χρονιά, μία είναι η κουβέντα που χρειάζεται να γίνει. Η παιδοψυχολόγος και συγγραφέας του “Elevating Futures: A Model For Empowering Black Elementary Student Success”, Τρέισι Πέριμαν, μίλησε στο HuffPost και τόνισε ότι χρειάζεται να ξεκαθαριστούν μερικά πράγματα από την αρχή.

“Ποιες είναι οι προσδοκίες σας, όταν το παιδί έρχεται για μάθημα; Πώς μπορώ να το προετοιμάσω ώστε να μάθει ό,τι σχεδιάζετε να διδάξετε; Κι όταν μάθει αυτά που πρέπει, πώς θα το βοηθήσω να καταλάβει ότι τα κατάφερε; Κι εγώ, πώς θα καταλάβω ότι μπορεί να προχωρήσει;

Το παραπάνω, είναι η πρώτη κουβέντα που πρέπει να γίνει μεταξύ κηδεμόνα και εκπαιδευτικού. Μόνο έτσι θα μπουν όρια και το παιδί θα προσαρμοστεί ομαλά στην έντονη καθημερινότητα που θα έρθει, θα μάθει χωρίς να αγχωθεί και θα έχει τη στήριξη στο σπίτι. Είναι σημαντικό να δει και μόνο του ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αντίπαλοι και πως θα χρειαστεί να δουλέψουμε όλοι μαζί, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.