REAL LIFE

To «τρικ του εξαμήνου» για να πετυχαίνεις γρηγορότερα τους στόχους σου


JTeam

29 Αυγούστου 2023

To «τρικ του εξαμήνου» για να πετυχαίνεις γρηγορότερα τους στόχους σου
Είναι εύκολο, είναι γρήγορο και θα σε εξελίξει

Οι διακοπές τελειώνουν κι είναι ώρα να μπούμε σε πρόγραμμα, θέλουμε δεν θέλουμε. Πώς ξαναγινόμαστε παραγωγικοί μετά το καλοκαίρι, όμως; Πώς πετυχαίνουμε τους στόχους που βάζουμε για τη νέα σεζόν; Το κακό νέο, είναι ότι πρέπει να φτιάξουμε μία ρουτίνα. Το καλό νέο, είναι ότι αυτό μπορεί να γίνει εύκολα, με το παρακάτω τρικ.

Προκειμένου να οργανωθούμε, θα επιστρέψουμε στα φοιτητικά μας χρόνια και σε μία από τις λέξεις που μας στοίχειωνε: Το εξάμηνο. Επειδή οι μεγάλοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι μπορεί να μας τρομάξουν, να τα δώσουμε όλα από την 1η Σεπτέμβρη και, μέχρι τα Χριστούγεννα, να έχουμε πάθει burnout, μπορούμε να χωρίσουμε τη μεγάλη εικόνα σε επιμέρους «αυτοκόλλητα», στα οποία θα βάλουμε χρονικά όρια.

Θα χωρίσουμε τη σεζόν σε ακαδημαϊκά εξάμηνα, λοιπόν, τα οποία θα αφιερώσουμε σε συγκεκριμένα πρότζεκτ. Μπορεί να θέλουμε να μαζέψουμε ένα ποσό, μπορεί να θέλουμε να προσέξουμε τη διατροφή μας ή, ακόμη, να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά. Οι 15 εβδομάδες που θα μας δώσουμε, αρκούν και με το παραπάνω για να δούμε πρόοδο, ενώ δεν είναι αρκετές για να χάσουμε το κίνητρό μας.

Τι πρέπει να κάνουμε; Αρχικά, να δούμε τι θέλουμε να πετύχουμε. Έχοντας βάλει στόχο, μπορούμε να βρούμε τρόπο να τον φτάσουμε. Έπειτα, θα φτιάξουμε τα «σκαλοπάτια» που πρέπει να ανέβουμε, μέχρι εκεί. Και τέλος, θα δώσουμε διορία στον εαυτό μας.