REAL LIFE

Αληθινή ιστορία: Είναι 25 χρονών και η Long Covid της έχει στερήσει τη ζωή της


JTeam

7 Νοεμβρίου 2023

Αληθινή ιστορία: Είναι 25 χρονών και η Long Covid της έχει στερήσει τη ζωή της
«Το όνομα μου είναι Κατιάνα, είμαι 25 ετών και η ζωή μου δεν είναι πια όπως τη φανταζόμουν σε αυτή την ηλικία. Αντί να ζω την κάθε μου στιγμή και να εργάζομαι, είμαι πλήρως αναπηροποιημένη από έναν ιό»

Η Κατιάνα είναι 25 ετών και ήταν μέχρι πρόσφατα ένα «φυσιολογικό» κορίτσι της ηλικίας της. Σπούδαζε και γυμναζόταν, έβγαινε έξω με τις παρέες της, ταξίδευε… Μέχρι που ένας ιός, της άλλαξε για πάντα τη ζωή.

Όταν μίλησα με την Κατιάνα, θύμωσα. Ακούγοντας όσα μου έλεγε δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η ιατρική κοινότητα στην Ελλάδα δεν μπορεί να την βοηθήσει. Ότι οι γιατροί στα ιατρεία Long Covid, παρότι διέγνωσαν τις πολυσυστημικές συνέπειες της νόσησης, δεν μπορεί να της προσφέρουν θεραπεία για τα προβλήματα υγείας που της άφησε πίσω η Covid. Ότι, το Κράτος δεν μπορεί να της προσφέρει μία βοήθεια, έστω!, για να ζήσει και να συνεχίσει να παλεύει για την αποκατάσταση της υγείας της.

Θύμωσα επίσης με το γεγονός ότι πολλοί από εμάς θεωρούν ακόμη την Covid «ιωσούλα». Ευτυχώς στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που ταλαιπωρούνται για εβδομάδες και μήνες μετά τη νόσηση ενώ σε άλλους αλλάζει η ζωή τους. Κι έχω να δώσω μία μόνο συμβουλή/προτροπή σε όλους: Ενημέρωση, προσοχή, άμεση συμβουλή από τους γιατρούς εάν χρειαστεί και εμβόλιο σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr