REAL LIFE

Πώς να περιορίσεις (ή και να κόψεις) το αλκοόλ, σύμφωνα με έναν bartender


JTeam

20 Νοεμβρίου 2023

Πώς να περιορίσεις (ή και να κόψεις) το αλκοόλ, σύμφωνα με έναν bartender
Η χρονιά τελειώνει και είπες να αρχίσεις να πίνεις λιγότερο; Αυτό το άρθρο είναι για σένα

Η χρονιά κοντεύει να τελειώσει και αποφάσισες να κάνεις μία αλλαγή; Σκέφτηκες να προσέξεις λίγο τον εαυτό σου; Θέλεις να κάνεις οικονομία; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, αν αποφάσισες να περιορίσεις το αλκοόλ, είμαστε μαζί σου.

Δεν είναι εύκολο. Ο Τομ Χόλαντ, ο οποίος έχει να πιεί πάνω από χρόνο, έλεγε ότι αυτό που τον δυσκόλεψε περισσότερο, ήταν το κομμάτι της κοινωνικοποίησης. Τι να έπινε στα μπαρ, αντί για ποτό; Άλλοι, λένε πως ζορίζονται γιατί το αλκοόλ τους βοηθούσε να ηρεμήσουν, μετά τη δουλειά.

Ο Ντέρεκ Μπράουν είναι bartender, έπινε κάθε βράδυ για 22 χρόνια, και αποφάσισε να κάνει στροφή στη ζωή του. Είναι και wellness coach, ιδρυτής της εταιρείας Positive Damage Inc., και βοηθά τον κόσμο να ζήσει νηφάλιος. Παρακάτω, θα βρεις ταhttps://jenny.gr/celebrities/416194/i-doyleia-ayti-me-fobizei-o-tom-holant-paradehetai-oti-holigoynt-den-toy.

  • Αντικατάστησε: Βρες εναλλακτικές χωρίς αλκοόλ, όπως mocktails ή alcohol-free μπύρες.
  • Απόφυγε: Απόφυγε τα μέρη που θα σε βάλουν σε πειρασμό και τους ανθρώπους που θα σε πιέσουν να πιείς περισσότερο απ’ όσο θα ήθελες.
  • Μετρίασε: Προτίμησε ένα ποτό χαμηλό σε αλκοόλ, όπως μία μπύρα, αντί για ένα long drink όπως το αγαπημένο σου τζιν τόνικ. Κι αν θέλεις παραπάνω ποτά μες στο ίδιο βράδυ, δοκίμασε να τα εναλλάσσεις – ένα ποτό, ένα mocktail, και ξανά το ίδιο.
  • Ζήτα βοήθεια: Βρες έναν άνθρωπο που εμπιστεύεσαι και ζήτησέ του να σε στηρίξει. Ίσως κι εκείνος θέλει παρέα στο non alcoholic ταξίδι του.