REAL LIFE

«Δε θα ζήσεις ποτέ, αν ψάχνεις να βρεις το νόημα της ζωής»: Όσα μας έμαθε ο Αλμπέρ Καμύ για τη ζωή


JTeam

4 Ιανουαρίου 2024

«Δε θα ζήσεις ποτέ, αν ψάχνεις να βρεις το νόημα της ζωής»: Όσα μας έμαθε ο Αλμπέρ Καμύ για τη ζωή
Σαν σήμερα, πριν από 64 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο νομπελίστας συγγραφέας και φιλόσοφος, Αλμπέρ Καμύ, τα έργα και τα αποφθέγματα του οποίου εμπνέουν χιλιάδες αναγνώστες από όλο τον κόσμο, μέχρι και σήμερα

Στις 7 Νοεμβρίου του 1913 γεννιέται στην Αλγερία ο συγγραφέας του «παραλόγου» Αλμπέρ Καμύ, ένας από τους πιο γνωστούς και επιδραστικούς φιλόσοφους του 20ου αιώνα. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Αλγερία, η οποία ήταν τότε γαλλική αποικία, επηρέασαν τα έργα του, αλλά και τα σπουδαία αποφθέγματα τα οποία χάρισε απλόχερα στην ανθρωπότητα.

Από μικρός είχε δείξει πως η φιλοσοφία θα αποδειχθεί το άστρο του. Διάβαζε πολύ, του άρεσε να εξερευνά τα δυσνόητα νοήματα της ζωής αλλά και να ασχολείται με την τέχνη. Το πτυχίο που θα πάρει μετά το λύκειο θα γράφει Φιλόλογος, όμως η μάχη του με την φυματίωση δε θα του επιτρέψει ποτέ να λάβει διδακτική επάρκεια και να διδάξει.

Ξέροντας από μικρός την γλώσσα, επιλέγει το 1942 να μετακομίσει στο Παρίσι, στο οποίο γρήγορα συναντά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και ενώ ήταν έτοιμος να καταταγεί στον στρατό, η φυματίωση που τον είχε προσβάλλει 9 χρόνια πριν δεν του το επιτρέπει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr