REAL LIFE

Καθαρά Δευτέρα στην Αττική: Παραδοσιακό γλέντι με «πετροκούλουμα» και τη μεγαλύτερη λαγάνα


JTeam

18 Μαρτίου 2024

Καθαρά Δευτέρα στην Αττική: Παραδοσιακό γλέντι με «πετροκούλουμα» και τη μεγαλύτερη λαγάνα
Χαρταετοί στην Αθήνα | Eurokinissi
Την παράδοση θα τηρήσουν σήμερα οι περισσότεροι δήμοι της Αττικής και θα τιμήσουν τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας με εδέσματα, μουσική και χορό

Μια σειρά από εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Καθαρά Δευτέρα, αφού ο καιρός δεν προβλέπεται βροχερός, αν και κάποιοι φρόντισαν να ανακοινώσουν και εναλλακτικές λύσεις, δηλαδή τους κλειστούς χώρους όπου θα μετακινηθεί το γλέντι, σε περίπτωση που ο καιρός τα χαλάσει.

Τα καζάνια και οι φούρνοι στις δημοτικές υπηρεσίες εργάζονται στο φουλ και ετοιμάζουν από φασολάδα και θαλασσινά, μέχρι ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτα, χαλβά και φυσικά την πατροπαράδοτη λαγάνα. Το υπαίθριο «τραπέζι» που στήνουν οι δήμοι, εντός και εκτός λεκανοπεδίου, θα περιμένει τους δημότες για να χαρούν την ημέρα και τα παιδιά για να πετάξουν ψηλά τον χαρταετό τους. Μάλιστα ορισμένοι δήμοι θα προσφέρουν δωρεάν τον χαρταετό στους μικρούς δημότες, ενώ άλλοι έχουν οργανώσει και εργαστήρια κατασκευής.

Παραδοσιακό επίκεντρο για τους Αθηναίους αυτή την ημέρα, ο λόφος Φιλοπάππου, τον οποίο θα επισκεφτεί και ο δήμαρχος Χάρης Δούκας. Στον δήμο Περιστερίου υπόσχονται τη μεγαλύτερη λαγάνα, καθώς η Συντεχνία Αρτοποιών ετοιμάζει λαγάνα με διαστάσεις 3 μέτρα πλάτος και 4 μέτρα μήκος! Όπως ανακοίνωσαν στη συνταγή θα χρησιμοποιηθούν 200 κιλά τεσσάρων ποικιλιών αλεύρι, 50 κιλά διαλεχτό σουσάμι, 20 λίτρα σισαμέλαιο, 15 κιλά ταχίνι, αλάτι, ζάχαρη και μαγιά.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr