REAL LIFE

Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι: Η 33χρονη μαραθωνοδρόμος γύρισε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο πρώην της πήγε την κάψει ζωντανή


JTeam

3 Σεπτεμβρίου 2024

Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι: Η 33χρονη μαραθωνοδρόμος γύρισε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο πρώην της πήγε την κάψει ζωντανή
Getty Images
Η αθλήτρια είχε υποστεί εγκαύματα σε περισσότερο από το 75% του σώματός της

Τερμάτισε 44η στον μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι και τώρα, λίγο μετά την επιστροφή της βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι της, στη δυτική κομητεία Trans Nzoia της Κένυας. Η 33χρονη Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Moi Teaching and Referral Hospital (MTRH) της Κένυας, με εγκαύματα σε όλο της το σώμα. Ο πρώην σύντροφός της, προσπάθησε να την κάψει ζωντανή.

Ο πρώην σύντροφος της και φερόμενος ως δράστης, Ντίκσον Ντιέμα, τραυματίστηκε επίσης από τις φλόγες, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία είπε ότι εισέβαλε στο σπίτι της μαραθωνοδρόμου, ενώ εκείνη βρισκόταν στην εκκλησία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, ο Ντιέμα αγόρασε ένα κουτί βενζίνη και την περιέλουσε μετά από καυγά. Η 33χρονη έχει υποστεί εγκαύματα σε περισσότερο από το 75% του σώματός της.

«Με λύπη ανακοινώνουμε ότι η αθλήτριά μας Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι, η οποία αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Moi Teaching and Referral Hospital στο Eldoret, ύστερα από περιστατικό που περιλαμβάνει τον Κενυάτη φίλο της», ανέφερε η ομοσπονδία Αθλητισμού της Ουγκάντας. Οι γονείς της 33χρονης δήλωσαν ότι το ζευγάρι τσακωνόταν για το ακίνητο που αγόρασε η αθλήτρια για να βρίσκεται κοντά στα πολλά αθλητικά προπονητικά κέντρα της κομητείας Trans Nzoia, στην Κένυα.