UPDATE

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε και τα ρεκόρ που έγραψαν ιστορία


JTeam

11 Αυγούστου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε και τα ρεκόρ που έγραψαν ιστορία
Getty Images
Μερικές από τις παγκόσμιες πρωτιές και τα ρεκόρ που έσπασαν οι περισσότεροι από 10.000 αθλητές που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Μετά από δύο εβδομάδες γεμάτες δράση, συγκίνηση και στιγμές που θα γραφτούν στην ιστορία, το Παρίσι είναι πλέον έτοιμο για την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Η αυλαία των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων θα πέσει σήμερα, Κυριακή 11 Αυγούστου, στο «Stade de France», στις 21:00 (τοπική ώρα).

Και ξαφνικά, από την ιδιαίτερη τελετή έναρξης που προκάλεσε αντιδράσεις, φτάσαμε στην τελετή λήξης. Σε αυτό το διάστημα, όμως, είδαμε αθλητές από όλον τον αγωνίζονται σε 32 αθλήματα και να δίνουν τα πάντα με την ελπίδα να κερδίσουν ένα από τα 329 μετάλλια, να σπάσουν τα ρεκόρ, να αφήσουν ιστορία και να στείλουν ηχηρά μηνύματα. Έτσι, εκτός από το ότι για πρώτη φορά, υπήρχε αριθμητική ισορροπία ανάμεσα στους άντρες αθλητές και στις γυναίκες αθλήτριες που αγωνίστηκαν, έχουμε πολλούς ακόμα λόγους για θυμόμαστε αυτούς του Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθούν μερικές από τις παγκόσμιες πρωτιές και τα ρεκόρ που έσπασαν οι περισσότεροι από 10.000 αθλητές που έλαβαν μέρος στους Αγώνες 2024.

Η Ζουλιέν Άλφρεντ κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για την Αγία Λουκία στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

Σε έναν απίστευτο αγώνα 100μ, η Ζουλιέν Άλφρεντ από την Αγία Λουκία, αυτό το μικρό νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής, έγραψε ιστορία ως η πρώτη Ολυμπιονίκης της χώρας. Η αθλήτρια χάρισε στη χώρα της το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ

Μία στιγμή που σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο Σουηδός, Αρμάντ Ντουπλάντις, πέταξε – κυριολεκτικά στο άλμα επί κοντώ, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ (6,25μ.), καταρρίπτοντας το προηγούμενο που κατείχε ο ίδιος από τον περασμένο Απρίλιο (6,24μ.).

Η Θία ΛαΦόντ πήρε το πρώτο χρυσό στην ιστορία της Δομίνικας

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, η Θία ΛαΦόντ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και στο τριπλούν, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και έφερε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στη χώρα της. Φέτος, η Δομίνικα ή Ντομίνικα, μια μικρή χώρα της Καραϊβικής, άφησε το όνομά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Αρσάντ Ναντίμ έγινε ο πρώτος Πακιστανός χρυσός ολυμπιονίκης στο ακόντιο

Ο 27χρονος αθλητής, Αρσάντ Ναντίμ, το βράδυ της Πέμπτης έριξε το ακόντιο του στα 92 μέτρα και 97 εκατοστά και έγινε χρυσός Ολυμπιονίκης στο Παρίσι. Ο Ναντίμ χάρισε στο Πακιστάν το πρώτο μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η πυγμάχος, Σίντι Ενγκάμπα, κέρδισε το πρώτο μετάλλιο για την Ομάδα Προσφύγων

Η Σίντι Ενγκάμπα έγραψε τη δική της ιστορία στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς έγινε η πρώτη αθλήτρια από την Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων που κατέκτησε μετάλλιο. Η Σίντι Ενγκάμπα κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο μποξ στην κατηγορία των 75 κιλών.

Ο Λεόν Μαρσάν κατέρριψε το ρεκόρ του Φελπς

Ο Λεόν Μαρσάν, ο 22χρονος κολυμβητής, στον τελικό των 400μ. μικτή ατομική κολύμβηση, τερμάτισε πρώτος, πήρε το χρυσό και έσπασε το ρεκόρ του Μάικλ Φελπς. Ο Μαρσάν, κατάφερε να πάρει τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η Αλεξάντρα Μίροσλαβ κέρδισε το χρυσό στην αναρρίχηση

Η Αλεξάντρα Μίροσλαβ κατέχει το τρέχον ρεκόρ στην αναρρίχηση, σκαρφαλώνοντας για 6.06 δευτερόλεπτα. Το χρυσό ήρθε μόλις δύο ημέρες αφού κατέρριψε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ.