REAL LIFE FAMILY MATTERS

Τα μυστικά των single μαμάδων


7 Ιανουαρίου 2013

936full-sara-sampaio_large.jpg

Το να είσαι single μαμά είναι δύσκολο και πολλές φορές σας κάνει να νιώθετε αβοήθητες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά μυστικά τα οποία θα σας δώσουν δύναμη και αυτοπεποίθηση.

  • Έχετε πρότυπα: Υπάρχουν πάρα πολλοί single γονείς που τα κατάφεραν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να επιτύχουν στην ζωή τους. Κάντε μια λίστα με παραδείγματα διάσημων παιδιών που μεγάλωσαν σε single οικογένειες και όποτε έχετε μια άσχημη μέρα, κοιτάξτε την λίστα και πάρτε κουράγιο. Μερικά παραδείγματα, είναι ο Πρόεδρος Obama και Clinton που μεγάλωσαν με την μητέρα τους. Δεν είναι ανάγκη να έχετε ως πρότυπο μόνο διάσημους αλλά και ανθρώπους του κοντινού σας περιβάλλοντος που κατάφεραν να έχουν μια χαρούμενη single οικογένεια. Τα παραδείγματα αυτά σας βοηθούν να θυμηθείτε πως η μητρότητα είναι σπάνιο δώρο καθώς και το αναθρέψετε ένα παιδί το πιο όμορφο δημιούργημα.
  • Βρείτε μια δουλειά που μπορείτε να την προσαρμόσετε στις ανάγκες της οικογένειας σας: Η πετυχημένη καριέρα απαιτεί πολλές ώρες απουσίας από το σπίτι. Δεν είναι λόγος να εγκαταλείψετε τα όνειρά σας, μπορείτε όμως να τα αναβάλλετε για κάποιο διάστημα ή να προσαρμόσετε την επαγγελματική σας πορεία στα νέα δεδομένα. Μην διστάσετε να μιλήσετε με το αφεντικό σας και να του ζητήσετε κάποιες μέρες να εργάζεστε από το σπίτι ή να έχετε ένα πιο ευέλικτο ωράριο.
  • Προσωπικός χρόνος: Είναι απαραίτητος και για τις single μαμάδες. Διεκδικήστε τον για να μπορέσετε να χαλαρώσετε και να αποφορτιστείτε από την ένταση και την πίεση της καθημερινότητας. Επιλέξτε μια babysitter ή ζητήστε την βοήθεια μιας μαμάς που εμπιστεύεστε και τα παιδιά σας είναι φίλοι.
  • Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας για πράγματα που δεν φταίτε: Αν το παιδί σας αρνείται να δει τον πατέρα του ή αν για μια ακόμα φορά του είχε υποσχεθεί να τον δει και το ανέβαλε τελευταία στιγμή, δεν φταίτε εσείς. Μην πέσετε στην παγίδα να πάρετε θέση. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να είστε κοντά στο παιδί σας, κάνοντας να νιώσει ασφάλεια.
  • Μην πιέζετε άλλο τον εαυτό σας: Αν ξυπνήσετε ένα πρωί και στο σπίτι επικρατεί χάος. Τότε πάρτε βαθιά αναπνοή και αμέσως μετά ετοιμαστείτε με το παιδί σας να βγείτε έξω εγκαταλείποντας για λίγο την χαοτική κατάσταση και περνώντας ποιοτικό χρόνο οι δύο σας. Μ’ αυτό τον τρόπο θα χαλαρώσετε και γυρνώντας στο σπίτι θα έχετε άλλη διάθεση να αντιμετωπίσετε κατάσταση.
  • Διασκεδάστε παρέα κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού: Ένας τρόπος να διασκεδάσετε αλλά και να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού παρέα. Την ώρα που θα παίζει μόνο του καθίστε μαζί του να σιδερώσετε τα ρούχα ή να κάνετε κάποια άλλη δουλεία. Ο σκοπός είναι να μοιράζετε ο ένας την παρουσία του άλλου αλλά και μια ευκαιρία να πείτε τα νέα σας.