Τι δεν μπορούν να σας πουν οι δάσκαλοι

Τρίτη, 09 Απριλίου 2013

Μπορεί η συνομιλία με τον δάσκαλο να είναι ειλικρινής;

Κάθε γονιός είναι απόλυτα φυσιολογικό να θεωρεί το παιδί του άριστο. Σίγουρα όλοι θέλουν το καλύτερο για το παιδί τους. Ωστόσο κάποιες φορές η υπερβολική αγάπη και ο έντονος θαυμασμός που έχουν οι γονείς στα παιδιά τους, δεν τους επιτρέπει να δούνε κάποια πράγματα πιο αντικειμενικά.
Στις συναντήσεις λοιπόν του σχολείου, θα πρέπει να αφήνετε περιθώρια στους δασκάλους των παιδιών σας να σας λένε τα μειονεκτήματα των παιδιών σας και τι πρέπει να προσέξετε. Ορισμένα λάθη που κάνετε, έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μαθαίνετε πολλά πράγματα για το παιδί σας.
Δεν πρέπει να πιστεύετε ότι όλη η εκπαίδευση του παιδιού σας γίνεται στο σχολείο. Σίγουρα η περισσότερη δουλειά γίνεται εκεί, ωστόσο κι εσείς από το σπίτι πρέπει να βρείτε χρόνο να ασχολείστε με το παιδί σας. Αν δώσετε στο δάσκαλο να καταλάβει ότι έχετε απαιτήσεις από εκείνον και ότι είναι μόνο δική του ευθύνη η εκπαίδευση του παιδιού σας, τότε υπάρχει πιθανότητα να μην μπορέσει ο δάσκαλος να σας πει ότι πρέπει να ασχολείστε με το παιδί σας.
Αν δηλώνετε φανατικοί του καλοκαιριού αυτό είναι κάτι που μπορεί να μην αφήσει το δάσκαλο να σας πει κάτι επίσης σημαντικό. Η εκπαίδευση του παιδιού δεν μένει στο σχολείο, το καλοκαίρι απαιτείται πιο περιορισμένη δουλειά έτσι ώστε να θυμηθεί ότι έμαθε ένα χρόνο. Μην δηλώνετε λοιπόν ότι το μόνο που θα κάνετε είναι μπάνια το καλοκαίρι και αφήστε το δάσκαλό να σας πει τι πρέπει να κάνετε τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αναγνωρίστε την δουλειά των εκπαιδευτικών και δείξτε τους τον απαιτούμενο σεβασμό. Είναι ειδικοί στη δουλεία τους και πρέπει να τους ακούσετε και να τους συμβουλευτείτε. Μην βάζετε ωτοασπίδες στα αυτιά σας και το μόνο που σκέφτεστε είναι ότι το παιδί σας είναι άριστο. Μάθετε τα ελαττώματά του και προσπαθήστε κι εσείς να κάνετε το καλύτερο για εκείνο.