Η θέση της φυσικής στο σπίτι σας

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013
212443307393289027_0azvgn9C_f_large.jpg

Τα παιδιά μαθαίνουν πιο εύκολα μέσα από το παιχνίδι.

Τα βοηθά να ανακαλύψουν καλύτερα πως λειτουργεί ο κόσμος. Το σπίτι είναι ιδανικό μέρος για επιστημονικά πειράματα αρκεί να έχετε φαντασία και όρεξη. Μπορούν να μάθουν για το στατικό ηλεκτρισμό τρίβοντας ένα μπαλόνι σε μάλλινο ύφασμα μέχρι ποια αντικείμενα βουλιάζουν και γιατί. Είναι μια διαδικασία ευχάριστη και δημιουργική για τα παιδιά.

Βουλιάζει ή επιπλέει: Ζητήστε από το παιδί σας να βρει ποια αντικείμενα από τα παιχνίδια του πιστεύει ότι επιπλέουν στο νερό και ποια όχι. Γεμίστε μια λεκάνη με νερό και δείτε μαζί αν μάντεψε σωστά.

Μαγνήτης: Σε ένα καλάθι επιλέξτε διάφορα αντικείμενα μερικά από τα οποία θα μαγνητίζονται και μερικά όχι. Δώστε στο παιδί ένα μαγνήτη και αφήστε να ανακαλύψει μόνο ποια είναι εκείνα τα αντικείμενα που έλκονται από το μαγνήτη.

Φυτολογία: Βγάλτε απαλά ένα φυτό από το χώμα μαζί με τις ρίζες του. Εξηγείστε στο παιδί γιατί το φυτό τις χρειάζεται και πως γίνεται η πρόσληψη των θρεπτικών ουσιών του από το έδαφος.

Φτιάξτε βαρκούλες: Κρατήστε μερικά καρυδότσουφλα και στο εσωτερικό τους βάλτε λίγη πλαστελίνη. Δείξτε στα παιδιά πως θα φτιάξουν ένα τριγωνικό πανί από χαρτί. Περάστε μια οδοντογλυφίδα έτσι ώστε η βάρκα να επιπλέει. Γεμίστε μια λεκάνη ή ένα μεγάλο μπολ με νερό και βάλτε τις βαρκούλες μέσα και φυσήξτε να σαλπάρουν.