REAL LIFE FAMILY MATTERS

Το παιδί και οι δουλειές του σπιτιού


16 Μαΐου 2013

Πώς μπορεί να ενισχυθεί η ομιλία του παιδιού και οι δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι;

Το παιχνίδι στην ανάπτυξη του παιδιού σας είναι απαραίτητο. Ωστόσο, υπάρχουν παιχνίδια που μπορούν να ενισχύσουν την ομιλία του. Τα παιχνίδια ρόλων είναι αυτά που βοηθούν να αναπτύξει το λόγο αλλά και να μάθει κοινωνικές δεξιότητες. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού με τη βοήθεια του παιδιού σας ή να παίζετε διαφορετικούς ρόλους μαζί.

Νοικοκυρά: Ξεκινήστε να κάντε δουλειές του σπιτιού για παράδειγμα μπορείτε να βάλετε πλυντήριο. Εξηγείστε στο παιδί ότι μπορεί να δημιουργήσει τρεις διαφορετικές στοίβες με τα άπλυτα ρούχα σας, μία με άσπρα, μία με μαύρα, μία με χρωματιστά. διαφορετικές Κάθε φορά που ξεχωρίζει τα ρούχα του ζητάτε να τα ονομάζει και να σας λέει το χρώμα του, ή ότι άλλο μπορεί το ίδιο το παιδί μπορεί να σκεφτεί για τα ρούχα της οικογένειας. Μπορεί να σας φαίνεται βαρετό και να θέλετε να ξεμπερδεύετε με το πλυντήριο ή με κάποια άλλη δουλειά, όμως για το παιδί σας είναι δημιουργικό και διασκεδαστικό παράλληλα.

Βόλτα για ψώνια: Αγοράστε φρούτα και λαχανικά μαζί με το παιδί σας. Προτείνετε του να τα ονοματίζει. Παραθέστε ζώα που τρέφονται με τα αντίστοιχα φρούτα ή λαχανικά και συνεχίστε με τα φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε με καθένα από αυτά. Ακόμα, προτείνετε του να πληρώνει εκείνο, να λέει ευχαριστώ και παρακαλώ.

Τι ώρα του μπάνιου: Το μπάνιο είναι μια ευχάριστη εμπειρία για κάθε παιδί καθώς η ενασχόληση με το νερό είναι διασκεδαστική. Μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε λοιπόν ώστε να μάθει τα μέρη του σώματος του. Έτσι ενισχύετε το κομμάτι της σωματογνωσίας. Το παιδί αρχικά αναγνωρίζει τα μέρη του σώματος και μεγαλώνοντας είναι σε θέση και να τα ονομάζει.

Ώρα για συγύρισμα: Μάθετε το παιδί σας ότι πρέπει πάντα μετά το τέλος της ημέρας ή όποτε εσείς ορίσετε να μαζεύει τα παιχνίδια του. Ακόμα, μπορεί να γίνει μια ευχάριστη δραστηριότητα για το παιδί σας. Μάθε λοιπόν στο παιδί να κατηγοριοποιεί τα παιχνίδια του τοποθετώντας τα σε ξεχωριστά κουτιά.