REAL LIFE FAMILY MATTERS

Θα αποφασίσω μόνος για το μέλλον μου


21 Ιουνίου 2013

Γιατί πρέπει να συνεχιστεί η οικογενειακή παράδοση στο επάγγελμα;

Πολλοί γονείς ξεκινούν την «πλύση εγκεφάλου» από τα πρώτα χρόνια της σχολικής ζωής του παιδιού, σχετικά με το επάγγελμα που πρέπει να ακολουθήσουν. Αν ο πατέρας έχει δικηγορικό γραφείο, το παιδί θα πρέπει να το κληρονομήσει, πατώντας στα ίδια βήματα. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που το επάγγελμα του πατέρα δεν ταιριάζει με την προσωπικότητα και τις επιθυμίες του παιδιού και δυστυχώς ο χρόνος που αφιερώνουμε στην εργασία μας στην κοινωνία στην οποία ζούμε είναι τόσο μεγάλος, που είναι πολύ σημαντικό να αντλούμε ικανοποίηση από αυτή.

Οι απόψεις διίστανται. Από την μία, οι γονείς ανησυχούν για το αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον των παιδιών τους, ειδικά στις μέρες που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, λόγω οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών. Τα ποσοστά ανεργίας ανεβαίνουν συνεχώς, κάνοντας την ανησυχία των γονιών πιο έντονη. Από την άλλη, τα παιδιά αντιδρούν λέγοντας πως θέλουν να κυνηγήσουν τα δικά τους όνειρα και έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν.

Η αλήθεια είναι πώς κανείς δεν μπορεί να πει «ποιος έχει δίκαιο» και ποιος άδικο. Αν το αξιολογήσετε αμέσως μόλις αποφοιτήσετε ίσως είναι πιο πιθανό "να είχαν δίκιο" οι γονείς. Από την άλλη αν το αξιολογήσετε 2 ή 20 χρόνια μετά ίσως είναι πιο πιθανό "να είχατε δίκιο" εσείς. Αλλά τώρα, ποιος παίρνει την απόφαση; Ποιος μπορεί να δει ξεκάθαρα και με ρεαλισμό ποια είναι η σωστή επιλογή;

Θα πρέπει να σκεφτείτε όλους τους παράγοντες με πολύ προσοχή, χωρίς πείσματα ή εγωισμούς. Αφορά, το μέλλον σας και οι παρορμητικές κινήσεις δεν έχουν θέση εκεί. Να θυμάστε, πως ότι και αν επιλέξετε, θα πρέπει να το στηρίξετε με πάθος και πίστη.

 Κάντε likeστη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.