REAL LIFE FAMILY MATTERS

Παιδί και απαισιοδοξία


12 Ιουλίου 2013

Οι γονείς άθελα τους την διδάσκουν. 

Τα παιδιά είναι σαν τα σφουγγάρια. Ρουφούν ότι κάνουν και ότι λένε οι γονείς τους και οι άλλοι ενήλικες. Πολλοί γονείς δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος που επηρεάζουν τα παιδιά τους. Έτσι λοιπόν, αν έχετε συνηθίσει να βλέπετε τα πάντα γκρίζα και απαισιόδοξα τότε πολύ πιθανό και εκείνα να αρχίσουν να βλέπουν τον κόσμο και τη ζωή ως ένα απέραντο χάος που τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Με άλλα λόγια διδάσκετε τα μικρά σας να βλέπουν τα «στραβά» του κόσμου, αντί να βλέπουν τα θετικά του.

Είναι γεγονός πως οι καιροί είναι δύσκολοι. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να χάνετε το κουράγιο και τη δύναμη να αγωνιστείτε για ένα καλύτερο μέλλον και ακριβώς αυτό είναι που πρέπει να τους διδάξετε.

Το να γκρινιάζει κανείς πως τίποτα δεν πηγαίνει καλά ή πως οι άλλοι φταίνε για τη δική τους δυστυχία δεν οδηγεί πουθενά. Τα μικρά σας δεν θα μάθουν πότε να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους. Αντιθέτως, θα μάθουν να ζουν με ένα διάχυτο τρόπο επίκρισης και συνεχούς επιμονής στα αρνητικά και στα λάθη.

Είναι στο χέρι σας λοιπόν να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τη ζωή. Αναλάβετε τις ευθύνες των επιλογών σας και δώστε το σωστό παράδειγμα στα παιδιά. Ενθαρρύνετε στην οικογένεια σας μια ατμόσφαιρα υποστηρικτική και όχι επικριτική και αποδοκιμαστική.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.