REAL LIFE FAMILY MATTERS

Μήπως μεγαλώνουμε ανίκανα παιδιά;


14 Δεκεμβρίου 2013

Διαβάζοντας το άρθρο της Mickey Goodman στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Huffington Post πολλές σκέψεις για το μέλλον των παιδιών μου πέρασαν από το μυαλό μου.

Το διαβάσαμε στο 4moms.gr. 

Όπως γράφει και η αρθρογράφος τα ανησυχητικά σημάδια είναι πολλά γύρω μας καθημερινά. Οι κακοί βαθμοί στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο και η απαίτηση των παιδιών να μιλήσουν οι γονείς με τους καθηγητές για ποιο λόγο συνέβη αυτό. Οι συνεντεύξεις για δουλειά, όπου οι ενδιαφερόμενοι εμφανίζονται μαζί με την μαμά τους! (μου έχει συμβεί και εμένα στο παρελθόν).

Ο Tim Elmore ιδρυτής και πρόεδρος της ΜΚΟ Growing Leaders λέει ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ 1984 και 2002 έχουν μεγαλώσει στην εποχή της στιγμιαίας ικανοποίησης. IPhones, iPads, μηνύματα και η άμεση πρόσβαση σε δεδομένα είναι στα χέρια τους. Οι βαθμούς τους στο σχολείο είναι συχνά αντικείμενο διαπραγμάτευσης από τους γονείς αντί να τους κερδίσουν και να επαινούνται για την επίτευξη τους. Έχουν εκατοντάδες φίλους στο Facebook με την πραγματική επικοινωνία να είναι ελάχιστη.

Τι μας έχει οδηγήσει σε μια εμμονή με την ασφάλεια των παιδιών μας σε κάθε πτυχή της ζωής τους; Αντί να τα αφήσουμε να πάνε έξω για να παίξουν , καλύπτουμε τον ελεύθερο χρόνο τους με οργανωμένες δραστηριότητες, κάνουμε τις εργασίες του σχολείου, επιλύουμε τις συγκρούσεις που μπορεί να υπάρξουν στο σχολείο με τους δύο φίλους και τους δασκάλους.

Είναι σίγουρα καλοπροαίρετη η ψυχολογική υποστήριξη που τους παρέχουμε με το να επαναλαμβάνουμε πόσο ξεχωριστό είναι το κάθε παιδί, αλλά το μόνο που τελικά κάνουμε είναι συνεχώς να τα προστατεύουμε αντί να τα προετοιμάσουμε για το μέλλον.

Ας αφήσουμε τα παιδιά μας να αποτύχουν, ενώ είναι σε νεαρή ηλικία, προκειμένου να πετύχουν όταν θα είναι ενήλικες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.