REAL LIFE FAMILY MATTERS

Αφήστε τα παιδιά να σας θυμίσουν την μαγεία των Χριστουγέννων


14 Δεκεμβρίου 2013

Μπορούν να σας θυμίσουν τα παιδικά σας χρόνια, τότε που περιμένατε τις γιορτές με ανυπομονησία.

Οι δύσκολοι καιροί και οι γρήγοροι ρυθμοί ή επειδή πλέον είμαστε μεγάλοι; Ποιος ξέρει; Ένα είναι σίγουρο πως οι μεγάλοι, κοιτάζουν, βλέπουν και προχωρούν βιαστικά σε όσα «πρέπει» να γίνουν. Αντιθέτως, τα παιδιά παρακολουθούν με δέος και ενθουσιασμό τα πράγματα γύρω τους.

Κάθε τι καινούριο γι’ αυτά είναι μαγικό. Είναι περίεργο που υπάρχουν αστέρια στο ουρανό, πως μπορούν να παίξουν με το νερό, πώς να κλείνουν τα μάτια τους και να ονειρεύονται. Για ένα περίεργο λόγο, όταν μεγαλώνει κανείς σταμάτα να ενθουσιάζεται και οι στιγμές χάνουν τη μαγεία τους. Είναι σαν να εγκλωβίζονται στο ρόλο του ενήλικα, ξεχνώντας πως και οι ίδιοι είναι ακόμα παιδιά.

Τα παιδιά σας λοιπόν βοηθούν να σας θυμίσουν ή ακόμα και να σας μάθουν καινούριους τρόπους να βλέπετε τον κόσμο, να δημιουργείται μια εμπειρία που θα σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε μαζί τους.

Αφήστε τα παιδιά σας, να σας δείξουν λίγο από εκείνο τον ενθουσιασμό που είχατε όταν ήσασταν μικροί. Μέσα στα μικρά καθημερινά πράγματα κρύβεται η ευτυχία. Μην αφήνετε την καθημερινότητα να επισκιάζει το κάθε τι. Μοιραστείτε την ανυπομονησία των Χριστουγέννων. Φτιάξτε ημερολόγιο και μετρήστε τις μέρες που σας χωρίζουν μέχρι τα Χριστούγεννα. Φτιάξτε ζεστές σοκολάτες, διαβάστε χριστουγεννιάτικες ιστορίες και κοιμηθείτε μαζί την παραμονή. Ξυπνήστε και πάρτε το πρωινό στο κρεβάτι παρακολουθώντας παιδικές σειρές. Ανοίξτε την κουρτίνα να μπαίνει φως και απολαύστε το κάθε λεπτό με το παιδί σας.

Το έχετε και οι δύο ανάγκη και σας αξίζει. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.