REAL LIFE FAMILY MATTERS

Συμβουλές για νεαρά κορίτσια


15 Μαρτίου 2014

Επειδή απ΄την εφηβεία οι γυναίκες ξεκινούν να επενδύουν και στην ομορφιά τους είναι καλό να το κάνουν σωστά. Χωρίς άγχος και υπερβολές. 

Χρησιμοποιείται τα κατάλληλα καλλυντικά για την επιδερμίδα σας. Μη βάζετε τις κρέμες της μαμάς σας ή ό,τι άλλο βρείτε μπροστά σας, αν δεν θέλετε να επιβαρύνεται το δέρμα σας, να κλείσουν οι πόροι και να δημιουργήσετε ή να επιδεινώσετε προβλήματα ακμής. Επιλέξτε από τις νεανικές σειρές που κυκλοφορούν οπωσδήποτε ένα ενυδατικό γαλάκτωμα ή creme-gel, καθώς και ένα stick για τα σπυράκια και μία λοσιόν που περιορίζει τη λιπαρότητα, εφόσον τα χρειάζεστε. Χρήσιμο είναι και ένα ενυδατικό χειλιών.

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας. Είναι η καλύτερη ηλικία για να βελτιώσετε το σώμα σας (τα πράγματα δυσκολεύουν όσο μεγαλώνουμε), για να προλάβετε την κυτταρίτιδα και βέβαια για να κάνετε την άσκηση τρόπο ζωής. Τα θετικά της αποτελέσματα θα τα δείτε με τον καιρό, τόσο στη σιλουέτα σας όσο και στην ποιότητα του δέρματός σας.

Μην αμελείτε την ακμή. Επισκεφθείτε ένα δερματολόγο και ακολουθήστε ειδική αγωγή αν αντιμετωπίζετε ακμή, ώστε να περιορίσετε την πιθανότητα να σας αφήσει σημάδια. Αν ήδη ακολουθείτε κάποια αγωγή, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ξανά το δερματολόγο σας για το αν και το πώς θα πρέπει να συνεχίσετε (πολλές από τις κρέμες τοπικής αγωγής, λόγω της ηλιοφάνειας, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αυτή την περίοδο).

Το διαβάσαμε στο 4moms.gr.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.