REAL LIFE FAMILY MATTERS

Η σχέση των γονιών και πως επηρεάζει τη μελλοντική ερωτική ζωή των παιδιών


30 Απριλίου 2014

O τρόπος που επικοινωνείτε ως ζευγάρι, είναι ο τρόπος που θα υιοθετήσουν και τα παιδιά σας αργότερα στις προσωπικές τους σχέσεις. Με άλλα λόγια οι γονείς λειτουργούν κι εδώ ως πρότυπο.

Ειλικρίνεια, επικοινωνία, αγάπη, αποδοχή, κατανόηση, σεβασμός, έρωτας, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που διακρίνουν τα μικρά σας και ξεχωρίζουν στην μεταξύ σας σχέση. Τα στοιχεία αυτά θα αναζητούσαν αργότερα στη δική τους σχέση. Ο τρόπος που συμπεριφέρεστε ως σύντροφοι είναι αυτός που θα υιοθετήσουν αλλά και θα αναζητήσουν στο σύντροφο του αντίθετο φύλου. Ωστόσο, οι δύσκολοι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι απαιτήσεις της ζωής, δυσκολεύουν τη σχέση σας. Τώρα που ανοίγει ο καιρός και έρχεται το καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία να αναθερμάνετε την προσωπική σας ζωή. Να επενδύσετε και πάλι στο ρόλο του συντρόφου. Γιατί δεν μπορείτε να το ξεχνάτε αυτό. Εκτός, από γονείς είστε και εραστές και σύντροφοι. Πώς μπορείτε να λοιπόν να αναθερμάνετε την ερωτική σας σχέση και να διεκδικήσετε την κοινωνική σας ζωή;

 Προσπαθήστε τα παιδιά σας να γνωρίζουν πολύ καλά το άτομο που θα μείνει μαζί τους όσο εσείς θα λείπετε. Θα μπορούσε να είναι η γιαγιά τους ή κάποιο πρόσωπο που νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά.

• Αν δεν έχετε κάποια βοήθεια από συγγενικά πρόσωπα, τότε επιλέξτε μια νταντά. Κάντε μια σωστή έρευνα αρχικά ρωτώντας άτομα που εμπιστεύεστε για να σας προτείνουν. Ζητήστε από την νταντά να σας επισκεφτεί μερικές φορές ώστε το παιδί να έχει την ευκαιρία να την γνωρίσει και να νιώσει ασφάλεια μαζί της.

 Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φύγετε κρυφά καθώς το παιδί σας όταν νιώσει την απουσία σας θα τρομάξει. Όταν έρθει η ώρα να φύγετε, εξηγήστε στο παιδί σας ότι θα βγείτε και ότι θα επιστρέψετε αργότερα. Να είστε σύντομοι και να του μιλήσετε με γλυκό τρόπο. Δώστε του ένα φιλί και αγκαλιάστε το. Μην επικυρώσετε τα συναισθήματά του καθησυχάζοντας το και λέγοντας του ότι ξέρετε πως έχει αναστατωθεί.

• Φύγετε νιώθοντας αυτοπεποίθηση και απολαύστε το βράδυ σας. Δεν κάνετε κάτι κακό για να νιώθετε τύψεις. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ποιοτικός χρόνος με τον σύντροφό σας. Να βγείτε να ξανά φλερτάρετε ο ένας τον άλλο και να περάσετε όμορφα.

Να θυμάστε πως είστε και εσείς άνθρωποι που χρειάζεστε στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, αλλιώς όλη αυτή η ένταση της καθημερινότητας δημιουργεί αρνητικό κλίμα στη σχέση σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.