REAL LIFE FAMILY MATTERS

Σήμερα, το πρόγραμμα έχει Μουσεία


18 Μαΐου 2014

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Μουσείων είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτείτε τα Μουσεία που σας αρέσουν μαζί με τα παιδιά σας. 

Tα Μουσεία είναι τα μέρη όπου ο χρόνος μεταμορφώνεται σε χώρο... Εκεί όπου η εμπειρία σπάει τα δεσμά των τριών διαστάσεων και σε ταξιδεύει κατά μήκος του χωροχρόνου. Με θέμα «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν», η Ελλάδα υποδέχεται τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων για το 2014 με μια πληθώρα ειδικών εκδηλώσεων, ξεναγήσεων και εργαστηρίων.

Τα Μουσεία ως κατεξοχήν χώρος επαφής με την τέχνη και το «ωραίο», μέσω του πλούτου των δημιουργημάτων του ανθρώπου σε διάφορες εποχές μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να διαμορφώσουν το αισθητικό τους κριτήριο. Η αισθητική απόλαυση μπορεί να πηγάζει από ένα έργο τέχνης, από ένα δημιούργημα της φύσης, αλλά και από ένα αντικείμενο της καθημερινότητας.

Ζούμε σε μία χώρα αλλά και πόλη με τεραστία ιστορία και πληθώρα Μουσείων. Είναι κρίμα λοιπόν τα παιδιά μας να μην γεύονται από αυτή την πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά. Για το λόγο αυτό σήμερα αναζητήστε πληροφορίες για τα δρώμενα που γίνονται σε διάφορα Μουσεία και επιλέξτε αυτό που σας αρέσει. Είναι μια ευκαιρία να ζήσετε μια κοινή εμπειρία με τα παιδιά σας.

Μοre Info:

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.