REAL LIFE FAMILY MATTERS

3 κέντρα μελέτης


13 Οκτωβρίου 2014

PicMonkey-Collage22.jpg

Τα Κέντρα Μελέτης αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια ως μία λύση προς τους εργαζόμενους γονείς που δεν έχουν χρόνο να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην οργάνωση και την μελέτη των μαθημάτων τους. Για το λόγο αυτό απευθύνονται κυρίως σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Οι γονείς οφείλουν να επιλέξουν το κατάλληλο κέντρο για την μελέτη των παιδιών τους. Το ζητούμενο δεν είναι τα κέντρα μελέτης να γίνουν μία προέκταση της σχολικής τάξης ή να υπακούν στη φιλοσοφία των φροντιστηρίων. Ο σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν τις σωστές βάσεις και να μάθουν στα παιδιά πώς να μαθαίνουν. Η μάθηση και η γνώση είναι μία διαδικασία χαράς. Τα παιδιά στο σχολείο ακολουθούν ένα γραμμικό τρόπο μάθησης που δεν αφήνει περιθώρια να αναπτύξουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την κριτική τους σκέψη. Συνεπώς, μην επιλέξετε τα κέντρα μελέτης έχοντας στο μυαλό σας το πρότυπο του σχολείου. Απ΄τη στιγμή που έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε κάντε το σωστά.

Εμείς ψάξαμε για εσάς και επιλέξαμε τα εξής κέντρα μελέτης στην πόλη:

Η ΦιλοΣοφία μας

Η Σοφία Μίντζια οραματίστηκε ένα χώρο όπου τα παιδιά θα μπορούν να αναζητούν τη γνώση και θα έχουν την ελευθερία να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Το όραμά της αυτό έγινε πραγματικότητα ιδρύοντας το πρώτο κέντρο μελέτης σχολικών μαθημάτων στο Χαλάνδρι. "Μπορούμε να μάθουμε πολλά από τα παιδιά φτάνει να δούμε το τρόπο που λειτουργούν και να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στα θέλω τους. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί μαθητές υπάρχουν κατ’ εμε άνθρωποι που μέσω της σχολικής τους πορείας ετοιμάζονται να ανοίξουν πανιά για τον δικό τους κόσμο. Ας βοηθήσουμε λοιπόν αυτούς τους μικρούς μας φίλους να μάθουν από εμάς, να επιλέγουν όμως οι ίδιοι το πώς και το που θα διαβάζουν. Ας τους δείξουμε την Ιθάκη και τι μπορούν να κάνουν με ένα κομμάτι ξύλο και είμαι σίγουρη πως τη σχεδία και τον προορισμό – στόχο τους θα τον πετύχουν με μοναδικό τρόπο. Τι πιο όμορφο από το να προσπαθήσεις να βοηθήσεις τους πιο σημαντικούς ανθρώπους σε όλη τη γη, τα παιδιά" αυτή είναι η φιλοσοφία της και πάνω σ΄αυτή στήριξε το κέντρο μελέτης στο Χαλάνδρι, εφαρμόζοντας το σουηδικό πρότυπο ανάπτυξης κέντρων που έχει στο επίκεντρό του την ψυχαγωγία και τη μάθηση του παιδιού και όχι μόνο την προετοιμασία του για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας.

PicMonkey Collage

Tα παιδιά μπαίνουν σε ένα χώρο που νιώθουν άνετα, ασφαλείς και ήρεμα. Χαλαρώνουν απ΄την ένταση του σχολείου και ξεκινούν απερίσκεπτα τη μελέτη τους για την επόμενη μέρα με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.

13

Αριστοτέλους 54 & Σωκράτους, Τηλέφωνο: 2130289857.

Κέντρο Μελέτης Αμαρουσίου 3S

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ακάδημος, μετά από 43 χρόνια εμπειρίας στην πρωτοπορία της γνώσης, της εκπαίδευσης και της επιτυχίας, προχωρά στο επόμενο βήμα. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις αλλαγές που συντελούνται αλλά και τις τάσεις που διαμορφώνονται στο χώρο της εκπαίδευσης δημιουργεί το πρωτοποριακό Κέντρο Μελέτης Αμαρουσίου 3S. Ο στόχος του κέντρου είναι να διασφαλίσει τη σωστή εκπαίδευση και μόρφωση των παιδιών. Προσφέρει όλη την απαραίτητη υποστήριξη σε μαθητές του Γυμνασίου και της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού στην καθημερινή μελέτη των μαθημάτων τους με τη συνδρομή πολύ αξιόλογου διδακτικού προσωπικού αλλά και με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν πώς να οργανώνουν την μελέτη τους και πώς να διαβάζουν. Στα 3S, κάθε μαθητής έχει τον δικό του προσωπικό χώρο μελέτης με σαφή οριοθέτηση, ειδικά μελετημένο φωτισμό, ξεκούραστη διακόσμηση και απόλυτη ησυχία. Η αισθητική και η διαμόρφωση του χώρου είναι μελετημένη από ειδικούς παιδοψυχολόγους ώστε να μπορεί το παιδί να μελετήσει ξεκούραστα και συγκεντρωμένα.

shutterstock_110016500

Και το σημαντικότερο: μπορεί όποτε θέλει να αξιοποιεί το online σύστημα μελέτης και τον καθηγητή που είναι συνεχώς δίπλα του. Ο προσωπικός χώρος μελέτης είναι μια ακόμη καινοτομία των 3S. Έτσι, τα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι χωρίς να έχουν το άγχος των μαθημάτων της επόμενης μέρας και φυσικά έχοντας στη διάθεσή τους ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι ή τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

Γ. Κονδύλη 1 & Όθωνος (έναντι ΗΣΑΠ), Μαρούσι Τηλ. Κέντρο: 210.61 24 000 Email: [email protected]

Αβγ Κέντρο Μελέτης & Συμβουλευτικής Γονέων

Το συγκεκριμένο κέντρο ιδρύθηκε το 2009, από τις ψυχολόγους, Ιωάννα Βακάλη και Ζαχαρένια Γεωργιάδη και στελεχώθηκε από συνεργάτες με επιστημονική κατάρτιση, επαγγελματική εμπειρία και υπευθυνότητα. Το κέντρο καινοτομεί παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις στους τομείς της εκπαίδευσης και της ψυχολογίας. Απευθύνεται σε εσάς που δεν έχετε τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμάσετε κατάλληλα το παιδί σας στα μαθήματα της επόμενης μέρας και σε εσάς που επιθυμείτε να αποκτήσει το παιδί σας δεξιότητες οργάνωσης και μελέτης, αναγκαίες για όλη του τη ζωή.

Θερμοπυλών 6, Παλαιό Φάληρο, Τηλέφωνο: 210 98 500 6