REAL LIFE FAMILY MATTERS

Παιδιά και γονείς φτιάχνουν τέχνη με τα χέρια τους


15 Οκτωβρίου 2014

Το εκπαιδευτικό τμήμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης έχει μακρόχρονη παράδοση σε ιδιαίτερα και άκρως πρωτοποριακά προγράμματα για παιδιά και εφήβους. Η υπεύθυνη κα Πλατή καθώς και όλοι οι συνεργάτες της, ξέρουν πολύ καλά τον τρόπο να κάνουν τη γνώση διασκέδαση και να ενεργοποιήσουν τη φαντασία με τρόπο ενθουσιώδη, βοηθώντας τα παιδιά να αναδείξουν και να χαρούν την έμφυτη δημιουργικότητά τους.

_imgsize

Ένα από τα προγράμματα που μας κέντρισε το ενδιαφέρον είναι αυτό που απευθύνεται σε πολύ μικρά παιδία ηλικίας από 2 έως 3,5 ετών, δράση σπάνια για τους λιλιπούτειους πρωταγωνιστές της ζωής μας. Το εργαστήρι «Φτιάχνω τέχνη με τα χέρια μου» απευθύνεται σε παιδιά και γονείς που καλούνται να εξερευνήσουν μαζί τη χαρά του παιχνιδιού, της μουσικής και της κίνησης, τη γαλήνη του να ακούνε μαζί παραμύθια και ιστορίες και την απόλαυση του να δημιουργούν μαζί και να εκφράζονται καλλιτεχνικά με πρωτότυπα υλικά.

Γιατί να συμμετέχει κανείς;

Διότι πρόκειται για ένα εργαστήρι που ενεργοποιεί τόσο τις αισθήσεις των παιδιών όσο και των γονιών, ενισχύει τη φαντασία των μικρών μας επισκεπτών και την αντίληψή τους, συντελεί στην ανάπτυξη των λεπτών δεξιοτήτων τους, τα εξοικειώνει με την τέχνη και βοηθάει στην κοινωνικοποίησή τους. Η Αντωνία Βέλλιου και η Δέσποινα Σακελλαρίου είναι οι δύο χαρισματικές συντονίστριες του εργαστηρίου και η προσέγγιση τους είναι μοναδική και εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη για τις τόσο καθοριστικές μικρές ηλικίες.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.