REAL LIFE FAMILY MATTERS

Απόδραση στην πόλη με τα παιδιά σας


22 Οκτωβρίου 2014

Εάν μια εκδρομή δεν είναι στα πλάνα του οικογενειακού σας προγραμματισμού, τότε μπορείτε σίγουρα να εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο σας χρόνο στην πόλη διαφορετικά. Είναι μια καλή συγκυρία να επιδοθείτε σε ευχάριστες δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά σας και να κάνετε όλοι μαζί πράγματα που θέλετε μα αναβάλλετε μέχρι να σας δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία. Ίδου λοιπόν μερικές ιδέες για βόλτες εντός των τειχών.

Πλανητάριο στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ακόμη κι αν έχετε ήδη πάει, μπορείτε να ξαναπάτε μιας και οι προβολές στον εντυπωσιακό θόλο του Πλανηταρίου εναλλάσσονται και οι επιλογές είναι πολλές ανάλογα με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των μικρών σας συνοδών. Το σαβ/κο θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε μια από τις ταινίες, καθώς Δευτέρα και Τρίτη η πρόσβαση αφορά μόνο στα σχολεία (28η κλειστά). Το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ.

planitario05

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Σε μια έκταση 200 στρεμμάτων στα Σπάτα, θα βρείτε περισσότερα από 2,000 ζώα που θα ενθουσιάσουν εσάς μα και τα παιδιά σας. Όχι μόνο δεν θα βαρεθείτε αλλά θα μάθετε τόσα πράγματα για το ζωικό βασίλειο που θα τα συζητάτε στο σπίτι για καιρό. Προτεραιότητα του πάρκου είναι η ορθή φιλοξενία των ζώων, πράγμα πολύ σημαντικό και θα συμβουλεύαμε να τηρείσετε τους κανόνες του δλδ. Μη ταΐζετε, πετάτε αντικείμενα ή με οποιοδήποτε τρόπο ενοχλείτε τα ζώα και μη τρέχετε, φωνάζετε, σκαρφαλώνετε στους φράχτες ή παραβιάζετε απαγορευμένες περιοχές. Επίσης, μην παραλείψετε να συμμετέχετε σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα θαλάσσια θηλαστικά.

PicMonkey Collage

Οργάνωση Γη

Στο Ίλιον από το 2010 δραστηριοποιείται η Οργάνωση Γη. Σκοπό έχει την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής και κοινωνικής νοημοσύνης, μιας και ο άνθρωπος με το οικοσύστημα πρέπει να έρθουν σε στενότερη επαφή και αλληλεπίδραση. Στη φιλοσοφία αυτή, μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια εύφορη σχέση των παιδιών με τη γη μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνονται. Την Κυριακή υλοποιούνται δύο δράσεις, τα "Παιχνίδια" και το "Ταξίδι στο Κέντρο της Γης". Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ekpaideftika-programmata-slider-1-960x530