REAL LIFE FAMILY MATTERS

10 μυστικά για να γίνετε πιο ευτυχισμένοι γονείς!


28 Μαρτίου 2015

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σχετικά με την ανατροφή και την ευτυχία των παιδιών, «ένας ευτυχισμένος γάμος, ένας ασφαλής τραπεζικός λογαριασμός και ο καλός ύπνος είναι τα τρία πράγματα που κάνουν ευτυχισμένες τις μαμάδες και τους μπαμπάδες». Ενώ συμφωνώ σε κάποιο βαθμό, η λίστα αυτή με έκανε να σκεφτώ τι άλλο με κάνει να απολαμβάνω το ρόλο μου ως μητέρα:

  1. Μην συγκρίνετε

Η σύγκριση του εαυτού και των παιδιών σας με άλλες οικογένειες θα σας προκαλέσει δυσαρέσκεια και θα σας κάνει δυστυχισμένους. Απολαύστε την οικογένειά σας ως έχει και μην μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε τι κάνουν οι φίλοι και οι συγγενείς σας.

  1. Να είστε παρόντες

Μην σκέφτεστε την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα ή τον επόμενο χρόνο. Προσπαθήστε να απολαύσετε την κάθε στιγμή με τα παιδιά σας.

  1. Να έχετε όραμα

Αν και ζούμε στο παρόν, είναι σημαντικό να έχουμε ένα όραμα για το μέλλον των παιδιών μας. Φροντίστε να είστε συγκεκριμένοι, μην περιοριστείτε να πείτε: «Θέλω τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα». Όταν έχετε ένα όραμα, είναι πιο εύκολο να διακρίνετε πώς θα χειριστείτε διαφορετικές καταστάσεις με τα παιδιά σας.

  1. Συγχωρήστε και ζητήστε συγχώρεση

Όταν τα παιδιά σας κάνουν κάτι που δεν πρέπει, φροντίστε να τα συγχωρήσετε και αφήστε τα να γνωρίζουν ότι το έχετε κάνει. Όταν κάνετε εσείς κάτι που δεν πρέπει, φροντίστε να παραδεχτείτε τα λάθη σας και να τους ζητήσετε συγχώρεση.

  1. Κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα

Οι γονείς που έχουν ενοχές σχετικά με την ανατροφή που δίνουν στα παιδιά τους, τα οδηγούν στη δυστυχία. Και οι περισσότεροι γονείς το κάνουμε αυτό. Νιώθουμε ενοχές για καθετί που κάνουμε, είτε το κάνουμε σωστά είτε όχι. Ας το σταματήσουμε! Κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα χωρίς λάθη! Κάντε το για τον εαυτό και τα παιδιά σας!

Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.gr