REAL LIFE FAMILY MATTERS

Tips για να βελτιώσετε τη σχέση με τη μητέρα σας


15 Απριλίου 2015

Ways-to-Stop-Fighting-with-Your-Momοριζ1.jpg

Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας, αλλά όταν πρόκειται για τις σχέσεις με τα μέλη της οικογένειάς σας, θα πρέπει να κάνετε υποχωρήσεις και να ξεχάσετε αυτόν τον κανόνα, επειδή η οικογένειά σας είναι πάνω απ όλα. Η αλήθεια είναι ότι η παλαιότερη γενιά δεν μπορεί να καταλάβει τους νέους και το χάσμα γενεών γίνεται όλο και πιο ευρύ. Όλοι οι έφηβοι έρχονται σε αντιπαράθεση με τους γονείς τους και αυτό παρατηρείται κυρίως στις κόρες με τις μαμάδες. Αν έχετε μια τεταμένη σχέση με τη μητέρα σας, τότε θα πρέπει να την αλλάξετε, γιατί οι κόρες με τις μαμάδες μπορούν να είναι πολύ αγαπημένες. Τα παρακάτω μπορεί να βοηθήσουν, ώστε να αλλάξετε τη νοοτροπία σας και να συνειδητοποιήσετε ότι η μητέρα σας είναι το πιο αγαπητό πρόσωπο στον κόσμο.

Μην σας πιάνει υστερία. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η υστερία είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος χειραγώγησης, αλλά δεν είστε ένα μικρό κορίτσι. Εάν δεν μπορεί να αποδείξετε αυτό που λέτε, δεν χρειάζεται να ξεσπάσετε σε κλάματα μπροστά στη μητέρα σας. Προσπαθήστε να  συζητήσετε και να καταλήξετε σε συμβιβασμό.  Αν ελέγχετε τα νεύρα σας και αντιδράτε με ηρεμία, τότε θα αποκτήσετε και μια πιο ισχυρή σχέση με τη μητέρα σας.

Μην φέρετε και τα άλλα μέλη της οικογένειας σε σύγκρουση. Μπορεί όταν μαλώνετε με τη μητέρα σας να θέλετε να μπλέξετε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Αυτή η ανάμειξη μπορεί να κάνει χειρότερα τα πράγματα και να επιτείνει το πρόβλημα. Η καλύτερη επιλογή είναι η επίλυση των διαφορών σας με τη μητέρα σας, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις.

Αποφύγετε τις προσβλητικές λέξεις. Οι λέξεις έχουν μεγάλη δύναμη και όσο εύκολα μπορούν να κάνουν τον άλλο χαρούμενο, το ίδιο εύκολα μπορούν και να τον πληγώσουν. Αν έρχεστε σε αντιπαράθεση με τη μητέρα σας, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές με αυτά που θα της πείτε. Μερικές φορές οι λέξεις που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να την πληγώσουν και μετά να συνειδητοποιήσετε, ότι τα περισσότερα δεν τα εννοούσατε. Εφόσον θέλετε να σταματήσετε να μαλώνετε με τη μαμά σας και να δημιουργήσετε μια αρμονική σχέση, δεν θα πρέπει να ξεστομίζετε προσβλητικές λέξεις, που θα μετανιώσετε αργότερα.

Βελτιώστε την επικοινωνία σας. Πόσο συχνά επικοινωνείτε με τη μητέρα σας; Οι ψυχολόγοι λένε, ότι η τακτική επικοινωνία με τους γονείς σας είναι ένα φυσιολογικό πράγμα, που τους καθιστά πιο ευτυχισμένους. Η έλλειψη επικοινωνίας μπορεί να προκαλέσει συχνούς καβγάδες και να αμβλύνει το χάσμα που μπορεί να προϋπάρχει. Πρέπει να βρείτε τους λόγους που δεν επικοινωνείτε με την μητέρα σας και τότε θα μπορέσετε να φτιάξετε τις σχέσεις σας. Θυμηθείτε ότι, είναι καλό να μάθετε να συγχωρείτε και ότι σαν μικρότερες μπορείτε πιο εύκολα να δώσετε τόπο στην οργή.