REAL LIFE FAMILY MATTERS

6 λόγοι που η γιαγιά σας είναι η πιο σημαντική γυναίκα στη ζωή σας


16 Απριλίου 2015

f1c3e2937ad8f615f5c3bd71c9ed69b5kaueta.jpg

Οι γιαγιάδες είναι τα πιο γλυκά και ευγενικά πρόσωπα που μπορεί να έχει ο καθένας δίπλα του. Είναι εκείνες που μας αγαπάνε άνευ όρων και θα τις αγαπάμε και εμείς για πάντα. Στη πραγματικότητα υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους η γιαγιά είναι η πιο σημαντική γυναίκα στη ζωή σας.

Είναι πάντα έτοιμη να σας ακούσει. Αν έχετε κάτι που σας ενοχλεί και θέλετε να το πείτε σε κάποιον, η γιαγιά σας είναι το κατάλληλο άτομο. Δεν είναι ποτέ απασχολημένη, όταν πρόκειται για εσάς και είναι πρόθυμη να λύσει όποιο πρόβλημα και εάν έχετε. Θα σας προσφέρει την καλύτερη συμβουλή ή απλά θα σας ακούσει χωρίς να μιλήσει, αν αυτό είναι που χρειάζεστε.

Είναι η καλύτερη μαγείρισσα. Οι γιαγιάδες σε όλο τον κόσμο έχουν αποτελέσει την πηγή όλων των συνταγών. Ξέρουν να μαγειρεύουν με τον παλιό απλό τρόπο, αλλά ταυτόχρονα μπορούν και να αυτοσχεδιάσουν. Όταν προσπαθούμε να αντιγράψουμε αυτές τις συνταγές, δεν πετυχαίνουμε ποτέ ίδιο το φαγητό με της γιαγιάς μας!

Ξέρει πώς να γελάει. Είναι αρκετά μεγάλη και γνωρίζει τι είναι πραγματικά αστείο και τι δεν είναι. Όταν τελικά ακούσει ένα αληθινό αστείο, θα γελάσει με τη ψυχή της και θα κλονίσει μέχρι και τα παράθυρα του σπιτιού! Εξάλλου το γέλιο της είναι μεταδοτικό και θα σας φτιάξει τη διάθεση για την υπόλοιπη ημέρα.

Σας αγαπά και δεν φοβάται να το δείξει. Είστε το εγγόνι της, το παιδί του παιδιού της και σας αγαπά πάρα πολύ, δείχνοντας το κάθε στιγμή. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι που οι γιαγιάδες δείχνουν την αγάπη τους, είτε πρόκειται για μια μεγάλη αγκαλιά ή σας γεμίζουν στα φιλιά κάθε φορά που σας βλέπουν.

Έχει να σας πει ένα σωρό ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή. Η γιαγιά σας έχει ζήσει στη γειτονιά και έχει ακούσει αλλά και βιώσει πολλές ιστορίες.  Το ταξίδι της γιαγιάς γύρω από το τετράγωνο, της επέτρεψε να μάθει χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινή ζωή. Μερικές από τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα που ξέρει, είναι η ικανότητα να λύνει όλα τα προβλήματα με έναν μαγικό τρόπο.

Δεν τη νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι. Έχει ζήσει αρκετά, για να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει τόση σημασία αν άλλοι άνθρωποι δεν εγκρίνουν αυτό που κάνετε. Το θέμα είναι αν αυτό που θέλετε να κάνετε είναι σωστό και αν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Θα μπορούσατε να μάθετε και να πάρετε μερικά πράγματα από τη φιλοσοφία της.