REAL LIFE FAMILY MATTERS

5 λόγοι για να επισκεφθείτε τους παππούδες σας αυτή την εβδομάδα


20 Μαΐου 2015

AncianosΚΑΘΕΤΑ.jpg

Οι σημερινοί ρυθμοί της ζωής είναι πολύ γρήγοροι και μερικές φορές μας εξουθενώνουν. Όμως παρά το γεγονός ότι ο καθένας έχει το καθημερινό πολυάσχολο πρόγραμμα του, δεν πρέπει να ξεχνάει τους ηλικιωμένους και κυρίως τους παππούδες του. Αν έχετε καιρό να δείτε τη γιαγιά σας και τον παππού σας, οι παρακάτω λόγοι θα σας υπενθυμίσουν, γιατί είναι από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή σας.

Θα τους επισκεφτείτε για να τους αγκαλιάσετε και να τους πείτε ό,τι τους αγαπάτε. Οι περισσότεροι έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει αληθινή και ανιδιοτελής αγάπη και οι παππούδες μας είναι εδώ, για να μας το θυμίσουν. Μην διστάσετε να τους πείτε πόσο πολύ τους αγαπάτε, γιατί το αξίζουν. Μπορεί να υπάρχει μεταξύ σας χάσμα γενεών, αλλά αξίζει τον κόπο να τους κατανοήσετε, γιατί αυτά που θα λάβετε θα είναι τα αληθινά και αγνά συναισθήματα τους προς εσάς.

Το σπίτι του παππού και της γιαγιάς φαίνεται να είναι το καλύτερο μέρος για να χαλαρώσετε και να συμπεριφέρεστε φυσιολογικά. Εξάλλου εκείνοι σας γνωρίζουν καλύτερα από όλους και είναι έτοιμοι να σας κάνουν όλα τα χατίρια. Εάν λοιπόν, είχατε μια αγχωτική μέρα και θέλετε να ξεχαστείτε, το σπίτι τους είναι το καλύτερο καταφύγιο.

Είναι γεμάτοι σοφία. Οι παππούδες σας έχουν περάσει όμορφες και δύσκολες στιγμές στη ζωή τους που τους έχουν καταστήσει σοφότερους. Είναι λοιπόν τα καταλληλότερα πρόσωπα, για να δώσουν συμβουλές. Ότι πρόβλημα και αν σας απασχολεί, εκείνοι θα κάνουν τα πάντα για να σας το λύσουν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν επισκεφτείτε τους παππούδες σας και τους πείτε για ένα καινούριο σας επίτευγμα, θα δείτε ότι και οι δύο θα χαρούν με όλης τους τη καρδιά. Η επιτυχία σας ευφραίνει τη καρδιά του παππού και της γιαγιάς σας. Τι πιο όμορφο να μοιράζεστε τις επιτυχίες σας με όσους χαίρονται πραγματικά και δεν υποκρίνονται;

Μπορεί να είναι η τελευταία εποχή που τους επισκέπτεστε. Ξέρω αυτό δεν ακούγεται καθόλου όμορφο, αλλά είναι η αλήθεια. Οι άνθρωποι φεύγουν κάποτε από τη ζωή. Και μπορεί ακόμα να μην περνάει αυτή η σκέψη από το μυαλό σας, όμως σίγουρα έχει περάσει από τον παππού και τη γιαγιά σας. Άρα, μη χάνετε λεπτό και πηγαίνετε να τους αγκαλιάσετε και να τους πείτε πόσο πολύ τους αγαπάτε και το λαμπερό τους χαμόγελο θα σας ανταμείψει.