Σταματήστε να προσπαθείτε να είστε η τέλεια μαμά

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015
bf2671e1f0a77356073c0ff30dadbe9cκαθετα.jpg

Προσπαθείτε να είστε μια τέλεια μαμά; Δεν είστε η μόνη. Οι περισσότερες μαμάδες προσπαθούν για την τελειότητα και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο νομίζουν συχνά ότι κάνουν λάθη. Δεν υπάρχει όμως λόγος να αγχώνεστε, ώστε  να γίνετε η τέλεια μαμά.

Όταν προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα τέλεια, τότε θα έχετε και την εμμονή να είναι και τα παιδιά σας τέλεια. Επίσης, μπορεί να φοβάστε να κάνετε λάθη και να μην μπορείτε να συγχωρέσετε τον εαυτό σας. Όμως, τα λάθη είναι αναπόφευκτα για όλους τους ανθρώπους και μέσα από αυτά αποκτάτε εμπειρίες. Μαθαίνοντας από αυτά, βοηθάτε και τα παιδιά σας να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Εξάλλου, τα παιδιά σας γνωρίζουν, ότι προσπαθείτε για το καλύτερο και δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε να γίνετε οι τέλειοι γονείς.

Κανείς δεν είναι τέλειος, άρα δεν υπάρχει και η τέλεια μαμά και η προσπάθεια σας πέφτει συνήθως στο κενό. Και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσετε, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσετε να απολαμβάνετε τη μητρότητα. Θα διαπιστώσετε, ότι θα είστε πιο ευτυχισμένες, αν δεν σπαταλάτε τον χρόνο σας προσπαθώντας να κάνετε τα πάντα τέλεια. Επιπλέον, όταν ένα μέλος της οικογένειας αγωνίζεται για την τελειότητα, όλη η οικογένεια υποφέρει. Δημιουργούνται παρεξηγήσεις και προκαλούνται πολλές διαμάχες. Όλοι θέλουμε μια ευτυχισμένη οικογένεια και νομίζω ότι αυτό είναι μια καλή αιτία, για να σταματήσετε να αποσκοπείτε συνέχεια, να είστε η τέλεια μητέρα. Επίσης, η προσπάθεια για την τελειότητα είναι εξαιρετικά αγχωτική. Το άγχος επηρεάζει την υγεία σας και δεν σας αφήνει να απολαύσετε τη μητρότητα. Αν όμως, έχετε σαν στόχο να κάνετε το καλύτερο για τα παιδιά σας, τότε όλη η οικογένεια θα είναι ευτυχισμένη.

Αντί να προσπαθείτε να τα κάνετε όλα τέλεια, επικεντρωθείτε σε όλους τους τομείς της μητρότητας. Σίγουρα λάθη θα κάνετε, αλλά αν τα συνειδητοποιήσετε, θα μπορέσετε να τα διορθώσετε και να γίνετε μια υπέροχη μαμά. Και μην ξεχνάτε τα παιδιά σας, σας αγαπάνε γι αυτό που είστε.