REAL LIFE FAMILY MATTERS

Τα παιδιά είναι το μέλλον μας αλλά και οι κριτές μας


20 Αυγούστου 2015

edd40aa4c317917884e86bbd56705507καθευσα.jpg

Όλοι γνωρίζουμε, ότι τα παιδιά είναι η συνέχεια μας, αλλά είναι και οι κριτές μας. Η σχέση μεταξύ των γονιών με τα παιδιά τους είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας. Διότι ποιος δεν θέλει μια ευτυχισμένη οικογένεια; Στην αρχή οι γονείς είναι θεοί στα μάτια των παιδιών τους, όμως αυτό αλλάζει με τα χρόνια. Και όταν ξαφνικά σταματάει να υφίσταται, αρχίζει να δημιουργείται ένα μικρό χάσμα και μια έλλειψη κατανόησης και από τις δύο μεριές. Παρακάτω θα δείτε μερικά μυστικά, που μπορεί να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια ευτυχισμένη οικογένεια, χωρίς συγκρούσεις, αλλά να κυριαρχεί πάντα η αγάπη και ο σεβασμός.

Όλα αρχίζουν με την ανατροφή. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το ρητό «Ότι σπέρνεις, φυτρώνει». Η ανατροφή είναι το κύριο στοιχείο για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού σας. Το μικρό σας είναι σαν ένα λευκό χαρτί, όπου εσείς θα γράψετε πάνω σε αυτό. Το περιβάλλον όπου ζει ένα παιδί, μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του και την ιδιοσυγκρασία του. Αν για παράδειγμα στο σπίτι κυριαρχούν οι φωνές, τότε το παιδί θα γίνει νευρικό και στο μέλλον θα κατηγορεί τους γονείς για τα προβλήματα του. Είναι σημαντικό να διδάξετε στο μικρό σας το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης και της ενσυναίσθησης.

Όσοι έχετε παιδί θα διαπιστώσετε ότι είναι η αντανάκλαση σας. Του αρέσει να αντιγράφει τις κινήσεις σας και τη συμπεριφορά σας. Γι αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί για τον τρόπο που εκφράζεστε, όταν είναι μπροστά το παιδί σας. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το μικρό σας δεν αντανακλά μόνο τα θετικά, αλλά αντιγράφει και τις αρνητικές συνήθειες του χαρακτήρα σας. Αν θέλετε να παρατηρήσετε τις αδυναμίες σας, δείτε το χαρακτήρα του παιδιού σας. Και αφού το παιδί σας είναι το μέλλον σας, προσπαθήστε να του περάσετε μόνο τα καλά σας γνωρίσματα.

Επειδή κανένα παιδί δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αγάπη, μην αφήνετε ούτε μια στιγμή, που να μη του δείχνετε ότι το αγαπάτε. Πρέπει να διδάξετε στο μικρό σας την έννοια της αγάπης, της κατανόησης και της φροντίδας. Ένα παιδί που μεγαλώνει σε μια ευτυχισμένη οικογένεια, ως ενήλικας θα προσπαθήσει να μεταδώσει την αγάπη που έλαβε σε όλα τα έμβια όντα. Η αγάπη και η οικογένεια είναι τα πιο ιερά πράγματα στον κόσμο.