REAL LIFE FAMILY MATTERS

Πολύτιμες στιγμές που δεν πρέπει να χάσετε ως γονιός


4 Νοεμβρίου 2015

2e363838f98037aef07e59dd3940062fο.jpg

Κάθε φορά που έρχονται τα γενέθλια του παιδιού σας, αναπολείτε τα χρόνια που έχουν περάσει και τα πράγματα που έχουν σημασία στη ζωή. Κάθεστε και σκέφτεστε τι φοβερό δώρο που είναι η μητρότητα και πόσες στιγμές μπορεί να έχετε χάσει με το μικρό σας, που δεν θα έπρεπε. Και τότε είναι που συνειδητοποιείτε ότι το πλυντήριο ρούχων θα είναι πάντα εκεί. Η σκούπα, τα πιάτα, οι λογαριασμοί θα βρίσκονται συνέχεια στη θέση τους. Όμως, οι βόλτες στο πάρκο, τα παιχνίδια στη παιδική χαρά και η ανάγνωση των παραμυθιών δεν θα διαρκέσουν για πάντα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν στιγμές που είστε τόσο απασχολημένες, ώστε να κάνετε στην άκρη τα βασικά και τα ουσιώδη, αλλά όταν το συνειδητοποιήσετε μπορεί να είναι αργά.

Όταν φτάσει η στιγμή που το μικρό σας θα είναι χιλιόμετρα μακριά, λόγω σπουδών ή δουλειάς, θα αναρωτηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που σας ξύπνησε επειδή είδε ένα άσκημο όνειρο. Και ενώ τότε σας φαινόταν τόσο κουραστικό, να ξυπνάτε μέσα στον ύπνο σας και να εξηγείτε στο παιδί σας, ότι ήταν απλά ένας εφιάλτης, τώρα το αναπολείτε. Γι αυτό μη χάνετε ούτε στιγμή και αγκαλιάστε το μικρό σας, πείτε του μια ιστορία, βάλτε το για ύπνο και πιάστε του το χέρι όταν δει ένα κακό όνειρο. Επίσης, σταματήστε να κυνηγάτε την τελειότητα, να θέλετε να είναι όλα στη θέση τους, το σπίτι πεντακάθαρο και η κρεβατοκάμαρα ταχτοποιημένη. Γιατί με αυτή τη τακτική θα πρέπει να λέτε συνέχεια στο παιδί όχι σε αυτό και όχι στο άλλο. Τα παιδιά απλά θέλουν να παίξουν και να τρέξουν και επίσης, δεν θα είναι για πάντα παιδιά. Μη χάνετε λοιπόν τόσα χρόνια κάνοντας μόνο επιπλήξεις, αντ αυτού χαρείτε την ακαταστασία που σας «χαρίζει» ένα μικρό παιδί. Μάθετε να είστε αυθόρμητες και αφήστε το μικρό σας να χαρεί τη κάθε ηλικία που περνάει.

Κάντε τα γενέθλια που θέλει εκείνο και όχι εσείς. Είναι αστείο αλλά ένα παιδί μπορεί να σας ζητήσει για δώρο ένα τεράστιο κομμάτι σοκολάτα ή μια βόλτα στο λούνα παρκ. Μη του χαλάσετε το χατίρι, επειδή εσείς θέλετε να του κάνετε ένα φαντασμαγορικό πάρτι. Εξάλλου η ουσία των γενεθλίων είναι οι στιγμές που ζούμε και μένουν χαραγμένες στις μνήμες και στις καρδιές μας. Αφεθείτε λοιπόν ελεύθερες και προσπαθήστε να ζείτε τη κάθε στιγμή με το μικρό σας, σαν να είναι η τελευταία.