REAL LIFE FAMILY MATTERS

Πως να διαχειριστείτε το κλάμα ενός μωρού στο αεροπλάνο


8 Νοεμβρίου 2015

baby-child-cry-cute-Favim.com-273482καθευα.jpg

Αποφασίζετε να κάνετε ένα ταξίδι με το αεροπλάνο και να πάρετε μαζί το μωρό σας. Και ενώ είστε κολλημένοι στην ουρά για το check in, επιτέλους μετά από ώρες μπαίνετε στο αεροπλάνο και ξεκινάει η απογείωση. Και σε αυτό το σημείο είναι που το μικρό σας αρχίζει να κλαίει ασταμάτητα! Τρομερό δεν νομίζετε; Εσείς προσπαθείτε να το ηρεμήσετε και ταυτόχρονα να αποφύγετε τα βλέμματα των συνεπιβατών. Είναι φυσιολογικό για τα μωρά να κλαίνε, εξάλλου αυτή είναι μια από τις μεθόδους επικοινωνίας τους. Όμως, όταν βρίσκεστε σε κλειστούς χώρους για ώρες, όπως είναι ένα αεροπλάνο, πρέπει να είστε σε θέση να ηρεμήσετε το παιδί σας, για να κάνετε πιο άνετο το ταξίδι όλων.

Οι πιο συχνές στιγμές που μπορεί να κλάψει ένα μωρό είναι η απογείωση και η προσγείωση του αεροπλάνου. Και αυτό συμβαίνει γιατί τα αυτιά των παιδιών είναι ευαίσθητα στις αλλαγές της πίεσης, λόγω ότι το ακουστικό κανάλι είναι ακόμα μικρό σε σχέση με αυτό των ενηλίκων. Επίσης, η προσγείωση είναι συνήθως πιο κρίσιμη στιγμή από την απογείωση, γιατί οι διακυμάνσεις της πίεσης είναι περισσότερες.

Για να ηρεμήσετε το μικρό σας όταν βρίσκεστε σε ένα αεροπλάνο, μπορείτε να του δώσετε να πιπιλάει το μπιμπερό του ή την πιπίλα του ή ακόμα και την αγαπημένη του κουβέρτα. Επιπλέον, καλό είναι να έχετε πάντα στη χειραποσκευή σας μερικές κουβέρτες, ώστε να το σκεπάσετε σε περίπτωση που κρυώνει. Δοκιμάστε επίσης, να του δώσετε το αγαπημένο του παιχνίδι, για να μην νιώθει στρες, δεδομένου ότι βρίσκεται πολλή ώρα σε έναν ξένο χώρο. Μπορεί το παιδί σας να είναι ακόμα μικρό, αλλά καταλαβαίνει πολλά περισσότερα από όσα νομίζετε, για αυτό πριν από το ταξίδι να είστε χαλαροί και να του περιγράψετε με ήρεμο τόνο, ότι θα ζήσει μια όμορφη εμπειρία.

Εντέλει δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε πάρα πολύ, γιατί και το κλάμα είναι μέρος στη ζωή ενός παιδιού. Και όσο αφορά τους επιβάτες μπορεί να μην είναι η καλύτερη τους εμπειρία, αλλά στο τέλος θα δείξουν κατανόηση και μπορεί μερικοί να σας προσφέρουν ακόμα και κάποια βοήθεια.