REAL LIFE FAMILY MATTERS

7 απλά βήματα για να αλλάξετε πάνα στο μωρό σας


19 Νοεμβρίου 2015

sleeping-babyκαθυεα.jpg

Η αλλαγή πάνας μπορεί να αποτελεί πηγή άγχους και φόβου για τους καινούριους γονείς. Όμως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί αυτή η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και μετά θα γίνετε «επαγγελματίες»!

Βήμα 1: Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε, όπως καθαρές πάνες, βαμβάκι, χλιαρό νερό, κρέμα, μωρομάντηλα και καθαρά ρούχα.

Βήμα 2:  Τοποθετήστε το μωρό σας ανάσκελα στην αλλαξιέρα. Μπορείτε να έχετε απλώσει μια παχιά πετσέτα, ώστε να νιώθει πιο άνετα. Θυμηθείτε να κρατάτε το μωρό, γιατί αν είναι νεογέννητο μπορεί να κυλήσει προς τα κάτω. Και το κυριότερο μη το αφήσετε μόνο του ούτε λεπτό.

Βήμα 3: Εάν έχετε αγόρι, τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω από το πέος του για να αποτρέψετε τη σκοποβολή από τα ούρα. Δοκιμάστε να μιλήσετε, να τραγουδήσετε ή να κάνετε γκριμάτσες για να αποσπάσετε την προσοχή του μωρού σας.

Βήμα 4: Σκουπίστε από εμπρός προς τα πίσω, προσέχοντας να καθαρίσετε και τις ζάρες.

Βήμα 5: Αφήστε την περιοχή να στεγνώσει εντελώς πριν βάλετε την πάνα. Εφαρμόστε την αλοιφή γενναιόδωρα στις περιοχές που φαίνονται ροζ.

Βήμα 6: Σηκώστε τα πόδια του μωρού σας και τοποθετήστε την καθαρή πάνα. Εάν έχετε αγόρι, βεβαιωθείτε ότι το πέος του είναι στραμμένο προς τα κάτω. Τραβήξτε το μπροστινό μέρος της πάνας ανάμεσα στα πόδια του και στερεώστε τη.

Βήμα 7: Για τον περιορισμό των οσμών βάλτε αμέσως τη βρώμικη πάνα σε μια σακούλα. Μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό, πριν και αφού τελειώσετε.