REAL LIFE FAMILY MATTERS

Μεταδώστε το πνεύμα των Χριστουγέννων στα παιδιά


15 Δεκεμβρίου 2015

59204cd8e59e89f72f99c09dac09babe-1καθε.jpg

Τα Χριστούγεννα είναι οι μέρες που έρχονται όλοι πιο κοντά. Είναι μια γιορτή που γιορτάζεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη με διαφορετικές παραδόσεις. Και επειδή συνήθως τις γιορτινές ημέρες μαζεύεται όλη η οικογένεια, είναι σημαντικό να μεταδώσετε στα παιδιά σας το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να κρατάτε με τα μικρά σας ένα ημερολόγιο μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Η αναμονή είναι πάντα πολύ ευχάριστη ιδίως για τα μικρά παιδιά. Μπορείτε να κάνετε αυτή την αναμονή ακόμα πιο ξεχωριστή, δημιουργώντας το δικό σας ημερολόγιο, ώστε να γίνει μια ειδική παράδοση για την οικογένεια.

Σίγουρα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο υπάρχει στα περισσότερα σπίτια. Στολίστε το μαζί με τα μικρά σας, αλλά μη σταματήσετε εκεί. Φτιάξετε τα δικά σας στολίδια με χαρτόνι και ζωγραφίστε πάνω τους. Πείτε στο κάθε μέλος της οικογένειας να γράψει τη δικιά του ευχή για τα Χριστούγεννα.

Μια από τις όμορφες παραδόσεις των γιορτών είναι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, όπου οι μυρωδιές κατακλύζουν κάθε γωνιά του σπιτιού. Βάλτε τα παιδιά σας στο κλίμα των Χριστουγέννων και καλέστε τα στη κουζίνα να βοηθήσουν. Και αν τύχει να λερώσουν λίγο παραπάνω, μην το σκέφτεστε γιατί σημασία έχει να περάσετε ευχάριστα μαζί τους. Και μη μείνετε μόνο σε αυτά τα γλυκιά, αλλά ψήστε μπισκότα με εποχιακά σχήματα και φτιάξετε μπισκοτένια χριστουγεννιάτικα δέντρα ή νιφάδες χιονιού.

Οι Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις δεν κοστίζουν πολλά χρήματα, αρκεί να έχετε φαντασία. Ο σκοπός είναι να περάσετε χρόνο με τα μικρά σας και να τους μεταδώσετε το πνεύμα των γιορτών. Και ευτυχώς υπάρχουν πολλά μέρη στην πόλη, όπου μπορείτε να πάτε με τα παιδιά σας και να μπείτε στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα. Και όταν φτάσει το βράδυ, βάλτε μια Χριστουγεννιάτικη ταινία και παρακολουθήστε την όλη η οικογένεια.

Το μυστικό για να διατηρήσετε και να μεταδώσετε από γενιά σε γενιά τις παραδόσεις είναι απλά να βρίσκεστε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους και να περνάτε χρόνο μαζί. Και όταν τα παιδιά σας μεγαλώσουν θα αναπολούν αυτές τις όμορφες στιγμές με αγάπη και θα τις περάσουν στα δικά τους παιδιά.