REAL LIFE FAMILY MATTERS

"Ο Καλόσαυρος": μια ταινία που δεν πρέπει να χάσετε τα Χριστούγεννα


14 Δεκεμβρίου 2015

Τι θα συνέβαινε αν ο αστεροειδής που άλλαξε τη γη, έβγαινε εκτός πορείας και δεν έπεφτε ποτέ στον πλανήτη; Η Pixar θα σας δώσει την απάντηση μέσα από ένα επικό ταξίδι στον κόσμο των δεινοσαύρων, όπου ένας Απατόσαυρος, με το όνομα Άρλο, γίνεται φίλος με ένα ατρόμητο αγόρι των σπηλαίων τον Σπόρο.

ο-καλόσαυρος-Αντίγραφο-719x1024

Ο Άρλο είναι το μικρότερο παιδί σε μια πενταμελή οικογένεια δεινοσαύρων, με μια καλή και αγαθή ψυχή, είναι ένας Καλόσαυρος. Από τότε που γεννήθηκε φοβάται τον κόσμο, παρόλα αυτά ο πατέρας του πιστεύει σε αυτόν και τον σπρώχνει να ξεπεράσει τους φόβους του. Η μοίρα όμως, στέλνει τον Άρλο στο άγνωστο, όπου θα έρθει αντιμέτωπος με τους φόβους του, καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει το θάνατο του πατέρα του. Τότε είναι που θα μπει στη ζωή του ο Σπόρος και θα χτιστεί μια δυνατή φιλία και μια ανιδιοτελής αγάπη. Το μικρό αγόρι είναι το ακριβώς αντίθετο από τον Άλρο, είναι γενναίο, τολμηρό, πεισματάρικο και έχει ζήσει όλη του τη ζωή σε άγριες συνθήκες. Παρόλα αυτά ο Σπόρος είναι πιστός στον Άρλο, αυτός ο μεγάλος δεινόσαυρος θα μπορούσε να τον έχει σκοτώσει από την πρώτη στιγμή, υποτίθεται, αλλά τον απελευθέρωσε. Και ο Σπόρος δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή την καλή πράξη. Είναι η φιλία ενός αγοριού και ενός σκύλου, αλλά από την ανάποδη.

THE GOOD DINOSAUR

Το μικρό αγόρι θα μάθει στον δεινόσαυρο να αντιμετωπίζει τους φόβους του και θα του δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να νικήσει τα εμπόδια, να ολοκληρώσει το ταξίδι της επιστροφής και να χαράξει τελικά τον δικό του δρόμο. Οι δύο αυτοί φίλοι δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα, αλλά έχουν έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας με σύμβολα και με τη γλώσσα του σώματος. Οι χειρονομίες που χρησιμοποιούν είναι πιο δυνατές από τις λέξεις και αγγίζουν κατευθείαν την καρδιά. Οι σκηνές όπου το αγόρι επικοινωνεί με τον Καλόσαυρο είναι τόσο δυνατές, που καταλαβαίνεις ότι κάποιες φορές ο διάλογος είναι περιττός, μπροστά σε τόσο έντονα συναισθήματα. Εξάλλου οι πραγματικοί φίλοι δεν έχουν ανάγκη τις λέξεις, γιατί μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μάτια.

THE GOOD DINOSAUR

Ο Καλόσαυρος είναι η κραυγή που χρειαζόμαστε όλοι αυτή την εποχή. Γνωρίζοντας τον πιο καλό δεινόσαυρο, θα μάθετε ότι ο φόβος και οι δυσκολίες είναι μέρος της ζωής. Όμως, δεν μπορείτε να αφήσετε τα εμπόδια να σας καθηλώσουν και να σας σταματήσουν από το να ζείτε πραγματικά και αληθινά. Αντιμετωπίστε τους φόβους σας και ανακαλύψτε τον εαυτό σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη και καλοσύνη.

https://youtu.be/33WTIL90VMo