REAL LIFE FAMILY MATTERS

Ασφαλή Χριστούγεννα στο σπίτι με τα παιδιά


21 Δεκεμβρίου 2015

a87d31d059aa1a7b8debd9986436ab82καθευτα.jpg

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, κυρίως αν έχετε παιδιά, τα οποία ενθουσιάζονται για τα πάντα. Όλη η οικογένεια μαζεύεται για να στολίσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και να φτιάξει τα παραδοσιακά γλυκά. Παντού ακούγονται τα γιορτινά τραγούδια και τα γέλια των παιδιών, που ανυπομονούν να πάρουν τα δώρα τους. Εκτός όμως από τη γιορτινή ατμόσφαιρα, όσοι έχετε μικρά παιδιά οφείλετε να έχετε πάντα στο μυαλό σας την ασφάλεια τους, γιατί η εορταστική περίοδος εγκυμονεί και κινδύνους.

Σαν γονείς γνωρίζετε τι παιχνίδια να αγοράσετε στα μικρά σας ανάλογα με την ηλικία τους. Οι συγγενείς και οι φίλοι όμως, ενδέχεται να μην προσέξουν την ετικέτα από το παιχνίδι, που αναγράφει την συνιστώμενη ηλικία, με αποτέλεσμα να το αγοράσουν για το μικρό σας. Στην πραγματικότητα το κάθε παιχνίδι πληροί τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας ανάλογα με την ηλικία. Για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα, να ελέγχετε πάντα τη συσκευασία του παιχνιδιού, πριν το δώσετε στο παιδί σας, ώστε να είναι ασφαλές για την ηλικία του. Εξάλλου οι ηλικιακές κατατάξεις δεν είναι μόνο για την ασφάλεια, αλλά επίσης για να εξασφαλίσουν ότι το παιδί σας δεν θα νευριάσει και δεν θα βαρεθεί.

Δεν υπάρχουν γιορτές χωρίς Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όμως, όταν φτάσει η στιγμή να το στολίσετε, πρέπει να λάβετε και τις κατάλληλες προφυλάξεις, κυρίως όσοι έχετε μικρά παιδιά. Καταρχήν να το τοποθετείτε πάντα κοντά σε έναν τοίχο, γιατί μπορεί το μικρό σας να αρχίσει να τρέχει πάνω κάτω και να το ρίξει. Επίσης, καλό είναι να μην βάζετε μέρες πριν τα δώρα κάτω από το δέντρο, αλλά να τα βάλετε την ώρα που είναι να τα ανοίξετε. Και αυτό γιατί τα μικρά παιδιά συνήθως είναι πολύ περίεργα, έτσι ώστε να αρχίσουν να τα ανοίγουν και όσα προορίζονται για τους ενήλικες μπορεί να είναι επικίνδυνα, συμπεριλαμβανομένων των καλλυντικών, αρωμάτων και αλκοόλ.

Επίσης, μη στοιβάζετε τα δώρα το ένα πάνω στο άλλο, γιατί τα μικρά είναι λάτρεις της αναρρίχησης! Και το σημαντικό είναι να απομακρύνετε τις ηλεκτρικές συσκευές από τα πακέτα και το δέντρο, για να αποτρέψετε όλα τα δυνητικά ατυχήματα. Επιπλέον, μη ξεχνάτε να σβήνετε τα λαμπάκια του δέντρου, εφόσον δεν βρίσκεστε στο δωμάτιο.

Χριστούγεννα, δέντρο, γλυκά και αναμμένο τζάκι. Τι πιο ωραίος συνδυασμός! Ένα αναμμένο τζάκι πάντα δίνει μια νότα ρομαντισμού και ζεστασιάς στην ατμόσφαιρα. Όμως, και εδώ πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην αφήνετε τα μικρά σας μόνα μαζί με το τζάκι και τη φωτιά, γιατί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Εφόσον λοιπόν, έχετε πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας, το μόνο που μένει είναι να κάνετε για τα παιδιά σας τα φετινά Χριστούγεννα μαγικά, ώστε να έχουν τις πιο γλυκές αναμνήσεις καθώς θα μεγαλώνουν.