REAL LIFE FAMILY MATTERS

Γιατί πρέπει να τρώει η οικογένεια μαζί;


20 Δεκεμβρίου 2015

9970e1a2c0862ad4eacf8deea5fd0ff9καθετα.jpg

Τρώγοντας μαζί σαν οικογένεια είναι σπάνιο στις ημέρες μας. Οι περισσότεροι γονείς είναι πάντα απασχολημένοι και τα παιδιά έχουν το δικό τους πρόγραμμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο καθένας να τρώει πρωινό ή βραδινό όποτε μπορεί, χωρίς να περιμένει τους υπόλοιπους. Η συνήθεια να μαζεύεται όλη η οικογένεια στο τραπέζι μπορεί να ακούγεται παλιομοδίτικη, όμως έχει πολλά ευεργετικά οφέλη για όλα τα μέλη.

Καταρχήν τα παιδιά που μεγαλώνουν με την εικόνα να τρώνε πρωινό και μεσημεριανό με τους γονείς τους, μαθαίνουν να σέβονται και τους δύο. Ενώ αν τρώνε μόνο με το έναν γονιό, έχουν την τάση να σκέφτονται μόνο εκείνον σαν πιο σημαντικό πρόσωπο, γιατί βρίσκει χρόνο να τον μοιραστεί μαζί τους.

Υπάρχει επικοινωνία. Σκεφτείτε από πότε έχετε να συγκεντρωθείτε όλοι σαν οικογένεια και να συζητήσετε τα νέα σας; Σίγουρα πάει αρκετός καιρός. Τρώγοντας μαζί είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μιλήσετε και να ανταλλάξετε απόψεις με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Και όσοι έχετε μικρά παιδιά μπορείτε να συζητήσετε μερικά όμορφα πράγματα, ώστε να συνδέσετε το οικογενειακό γεύμα με θετικές αναμνήσεις.

Όταν τρώτε όλοι μαζί, είναι μια τέλεια ευκαιρία να λύσετε κάποια προβλήματα που ενδεχομένως σας ταλαιπωρούν. Εξάλλου υπάρχει καλύτερη συμβουλή από αυτή που θα δώσει η μαμά ή ο μπαμπάς; Επίσης, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να συσφίξετε τους οικογενειακούς δεσμούς και να βοηθήσετε τον σύντροφο σας να γίνει ακόμα καλύτερος πατέρας για τα παιδιά του.

Δημιουργούνται υπέροχες αναμνήσεις. Καθώς τα παιδιά σας μεγαλώνουν, δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα γέλια και τις συζητήσεις στα οικογενειακά γεύματα. Θα μάθουν πόσο σημαντικό είναι να τρώει όλη η οικογένεια μαζί και θα το διδάξουν σίγουρα και στα δικά τους παιδιά. Ξεκινήστε από σήμερα και δημιουργείστε όμορφες αναμνήσεις, που θα είναι πάντα φυλαγμένες στο χρονοντούλαπο των παιδιών σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλη η οικογένεια θα σας ευγνωμονεί για τις πανέμορφες στιγμές που μοιράστηκε γύρω από το τραπέζι.