REAL LIFE FAMILY MATTERS

4 φράσεις που μια εργαζόμενη μητέρα έχει βαρεθεί να ακούει


20 Ιανουαρίου 2016

Ως εργαζόμενες μητέρες έχετε ακούσει πάρα πολλά σχόλια όσο αφορά το πώς προλαβαίνετε να μεγαλώνετε τα παιδιά, να εργάζεστε, να γυμνάζεστε και να είστε μια πολύ καλή σύντροφος. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι ειρωνικά και κάποια άλλα να έχουν θετικό νόημα. Δείτε κάποιες φράσεις που έχετε κουραστεί να ακούτε συνέχεια από τον περίγυρο σας.

  1. Μακάρι να είχα χρόνο να γυμναστώ όπως και εσύ, αλλά όταν γυρνάω σπίτι τα παιδιά μου είναι η πρώτη μου προτεραιότητα. Η σωματική δραστηριότητα πρέπει να είναι μέσα στις προτεραιότητες όλων των γυναικών, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μαμάδες. Όσες μητέρες γυμνάζονται δεν σημαίνει ότι παραμελούν τα παιδιά τους, απλά είναι σημαντικό για εκείνες να φροντίζουν τον εαυτό τους. Η γυναίκα που νιώθει καλά με το εαυτό της, μπορεί να φροντίσει όλη την οικογένεια και να νιώθει ευτυχισμένη.
  2. Σε θαυμάζω για την καριέρα σου, θα έχανα τα παιδιά μου αν δούλευα τόσες ώρες. Αυτό το σχόλιο δεν είναι και από τα καλύτερα που μπορεί να ακούσει μια μητέρα που δουλεύει. Οι εργαζόμενες μητέρες δεν είναι ρομπότ ούτε άκαρδες. Αγαπάνε τα παιδιά τους πάρα πολύ, αλλά επίσης αγαπάνε και τη δουλειά τους, γιατί φέρνει μια εσωτερική ισορροπία. Δεν εργάζονται μόνο για να βγάλουν χρήματα, αλλά και γατί πιστεύουν ότι προσφέρουν κάτι σημαντικό στο χώρο εργασίας.
  3. Σίγουρα σου αρέσει να βγάζεις έξτρα χρήματα. Θα το έλεγε αυτό κάποιος σε έναν άντρα; Αμφιβάλλω. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι μπαμπάδες εργάζονται για να πληρώνουν τους λογαριασμούς, ενώ οι μαμάδες για να αγοράζουν καινούρια παπούτσια. Κι όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική, ιδίως στην σημερινή εποχή, διότι όλες σχεδόν οι γυναίκες δουλεύουν για να συμμετέχουν στα έξοδα του σπιτιού.
  4. Είσαι τόσο τυχερή που εργάζεσαι. Μακάρι να μπορούσα να κάνω και εγώ ένα διάλειμμα από τα παιδιά μου. Η μητρότητα είναι μια σκληρή δουλειά, αλλά για τις μαμάδες που εργάζονται είναι ακόμα πιο δύσκολο. Γιατί όταν βρίσκονται όλο το βράδυ δίπλα στο μικρό τους που είχε πυρετό, το επόμενο πρωί πρέπει να πάνε στη δουλειά τους. Είναι λοιπόν περίεργο να πιστεύουν μερικοί ότι η εργασία είναι απλά ένα διάλειμμα από τη μητρότητα.