REAL LIFE FAMILY MATTERS

To «My Stuffed Granny» είναι το καλύτερο ελληνικό animation της χρονιάς


9 Φεβρουαρίου 2016

Η Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων (ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ ) έδωσε την Κυριακή 31/1 στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου Bios Ρομάντσο το Ετήσιο Βραβείο 2015. Ανάμεσα στις 50 ταινίες που διαγωνίστηκαν, νικήτρια αναδείχθηκε το stop-motion «My Stuffed Granny» της Έφης Παππά, η οποία ευχαρίστησε μέσω skype, από το Λονδίνο όπου μένει μόνιμα, «την επιτροπή και την ΑΣΙΦΑ, τόσο για την αναγνώριση της ταινίας της, όσο και για τη συνολική προσφορά και βοήθειά της προς τους Έλληνες animators».

Η ταινία «My Stuffed Granny», φτιαγμένη με την τεχνική του stop-motion, αφηγείται την ιστορία της μικρής Σοφίας που αγαπάει τη γκρινιάρα γιαγιά της, παρόλο που είναι πάντα πεινασμένη και τρώει τα λίγα τρόφιμα που μπορούν να αγοράσουν. Η σύνταξη της γιαγιάς είναι το μόνο πράγμα που βοηθά εκείνη και τον πατέρα της να ζουν και κάποια στιγμή όταν η γιαγιά πεθαίνει πρέπει να βρουν έναν τρόπο να τα βγάλουν πέρα.

To εξαιρετικό φιλμάκι εστιάζει στη σχέση της εγγονής με τη γιαγιά της, κλείνοντας με αισιοδοξία το μάτι στην κρίση που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα: Ένα κοριτσάκι προσπαθεί να φυτρώσει σποράκια από υπολειπόμενα φαγητά, για να ταΐσει όλη την οικογένεια.

Για περισσότερα νέα επισκεφθείτε το 4moms.gr