REAL LIFE FAMILY MATTERS

Ομαδικά αθλήματα: 5 λόγοι που κάνουν καλό στα παιδιά


14 Φεβρουαρίου 2016

Τα περισσότερα παιδιά θέλουν να συμμετέχουν σε μία ομάδα που συνήθως έχει να κάνει με άθλημα. Και απ’ ότι φαίνεται κάνουν πολύ καλά. Οι γονείς λοιπόν πρέπει να στηρίζουν αλλά και να προωθούν αυτή τους την απόφαση, να τα παροτρύνουν αν είναι διστακτικά. Γιατί όμως είναι τόσο καλό για τα παιδιά να συμμετέχουν σε μία ομάδα; Τα οφέλη έχουν να κάνουν και με την παιδική ηλικία αλλά και με το μέλλον τους.

  1. Συνήθως, η ομάδα που συμμετέχουν είναι αθλητική. Επομένως, τα παιδιά γυμνάζονται ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν και γίνονται πιο χαρούμενα.
  2. Σύμφωνα με έρευνα – Archives of Pediatric and Adolescent Medicine- τα παιδιά που συμμετέχουν σε ομάδες είναι λιγότερο ευάλωτα στο να βάλουν τους εαυτούς τους σε μπελάδες, όπως τα ναρκωτικά ή το κάπνισμα, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν καλύτερες διατροφικές συνήθειες.
  3. Οι ομάδες είναι ένας τρόπος να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με διαφορετικούς χαρακτήρες και να μάθουν να συνεργάζονται αρμονικά. Βγαίνουν από το αποστειρωμένο περιβάλλον της οικογένειας και κατ’ επέκταση του σχολείου που έχουν πια συνηθίσει.
  4. Η πειθαρχία είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό των ατόμων που ασχολούνται με ομαδικά αθλήματα και ιδιαίτερα βοηθητικό για την μετ’ έπειτα ζωή τους.
  5. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που έπαιζαν ομαδικά αθλήματα έχουν πολύ καλές επαγγελματικές προοπτικές. Είναι ευχάριστοι με τους συνεργάτες τους και αποδίδουν καλά ενώ έχουν αρκετές πιθανότητες σε μία συνέντευξη για εύρεση εργασίας.
Διαβάστε περισσότερα στο 4moms.gr