REAL LIFE FAMILY MATTERS

4 tips για να μην “βρέχει” το παιδί το κρεβάτι του το βράδυ


3 Μαρτίου 2016

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο της βραδινής ενούρησης στα παιδιά, κυρίως την περίοδο της προσαρμογής από την πάνα στο εσώρουχο. Αυτό όμως μπορεί να συνεχιστεί ακόμα και όταν το παιδί έχει πια προσαρμοστεί στο να φοράει εσώρουχο. Πιθανότατα να μην έχει πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ημέρας, το βράδυ όμως, την ώρα που κοιμάται μουσκεύει το κρεβάτι του. Τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσει αυτή τη συνήθεια το παιδί σας; Πολύ απλά πράγματα που φυσικά πάνε ανάλογα με την ηλικία όπως:

  1. Εκτός από το γάλα, καλό είναι να αποφεύγετε να δίνετε πολλά υγρά στο παιδί μισή με μια ώρα πριν τον ύπνο.
  2. Δημιουργήστε του τη συνήθεια να πηγαίνει στην τουαλέτα πριν κοιμηθεί. Ακόμα κι αν σας λέει ότι δεν θέλει, βάλτε το να κάτσει στη λεκάνη ή το γιογιό.
  3. Προφανώς δεν κοιμάστε την ίδια ώρα με το παιδί σας. Γι αυτό υπάρχει η εναλλακτική, λίγο πριν κοιμηθείτε να σηκώνετε το παιδί από το κρεβάτι και να το πηγαίνετε στην τουαλέτα, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να βρέξει το κρεβάτι του.
  4. Τέλος, πολλές μαμάδες δημιουργούν “στρώματα” με το σεντόνι και το ειδικό αδιάβροχο υπόστρωμα. Δηλαδή, πάνω από το υπόστρωμα και το σεντόνι ξαναβάζουν αδιάβροχο υπόστρωμα κι άλλο σεντόνι. Έτσι αν μέσα στη νύχτα το παιδί ξυπνήσει και παραπονεθεί ότι είναι βρεγμένο απλά ξεστρώνετε τη πρώτη δυάδα.
Το σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις όμως είναι να μην κάνετε το παιδί να ντρέπεται γι’ αυτή τη συνήθεια. Καλό είναι να κάνετε σχετικές συζητήσεις και να προσπαθήσετε μαζί του να το σταματήσει. Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr