REAL LIFE FAMILY MATTERS

Μεγαλώνοντας τα παιδιά η γιαγιά


20 Μαρτίου 2016

Την περασμένη Κυριακή, είχε μια υπέροχη λιακάδα και περάσαμε τη μέρα μας στη παιδική χαρά. Τα παιδιά παίζανε, τρέχανε, σκαρφαλώνανε, με λίγα λόγια κάνανε ότι κάνουν τα περισσότερα παιδιά στις κούνιες και λέω τα περισσότερα, γιατί η ματιά μου έπεσε σε μια μικρούλα η οποία δυσκολευόταν να ακολουθήσει στο παιχνίδι, γιατί ήταν πολύ παχουλή και δυσκίνητη για την ηλικία της.

Ακριβώς από πίσω της ακολουθούσε η γιαγιά της με ένα γεμάτο τάπερ φαγητό και τη πίεζε να τελειώσει το φαγητό της. Η μικρούλα έπιασε κουβέντα με τη κόρη μου και παίζανε μαζί, οπότε άρχισα να κουβεντιάζω κι εγώ με τη γιαγιά με το τάπερ, τη ρώτησα γιατί τη πιέζει να φάει αφού η μικρή δε θέλει και μου απάντησε με ύφος «Τι λες κοπέλα μου, θέλει δε θέλει πρέπει να φάει, το πάχος είναι υγεία λέγαμε στα χρόνια μου»

Είπατε κάτι; Η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα συχνότερα προβλήματα υγείας στην παιδική ηλικία, η οποία επηρεάζει την υγεία και στην ενήλικη ζωή, καθώς φαίνεται ότι τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες. Αυτό προφανώς δε το ήξερε η γιαγιά του μικρού κοριτσιού, αλλά δεν μπορούσε να το δει κιόλας, καθώς η εγγονούλα της, δυσκολευόταν πολύ να ακολουθήσει τα άλλα παιδιά στο παιχνίδι που κάνανε στη παιδική χαρά!

Σίγουρα οι περισσότερες μαμάδες που εργάζονται και τα παιδιά τα κρατάει η μαμά τους, ή η πεθερά τους, θα πρέπει να δίνουν διατροφικές κατευθύνσεις! Η βοήθεια είναι πολύτιμη και αναγκαία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε πρέπει να επεμβαίνουμε όταν πρέπει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr