REAL LIFE FAMILY MATTERS

10 πράγματα που ορκιζόσουν ότι δεν θα κάνεις πριν γίνεις μητέρα


31 Μαρτίου 2016

Θυμήσου όταν ήσουν έγκυος και παρατηρούσες διάφορα περιστατικά με παιδιά να συμβαίνουν γύρω σου και ορκιζόσουν ότι δεν θα τα κάνεις ποτέ! Και τελικά τα κάνεις!

  1. Απέρριψες το αρχικό πλάνο της γέννας

Ορκιζόσουν ότι θα γεννήσεις φυσιολογικά και ότι θα περιμένεις υπομονετικά την ώρα που θα αποφασίσει το μωρό να αντικρίσει τον κόσμο. Όταν έφτασε όμως η 39 εβδομάδα και το μωράκι δεν έδειχνε να έχει καμία διάθεση να αφήσει την θαλπωρή της μήτρας σου, επικοινώνησες με τον γιατρό σου για το αν μπορείς να γεννήσεις με ραντεβού.

  1. Χρησιμοποιείς την τηλεόραση για babysitting

Πόσες συζητήσεις κάνατε με άλλες έγκυες για το τι απαίσιο είναι που η/ο ανιψιός σας κάθεται μπροστά στην τηλεόραση; Πόσο αφελής αισθάνεστε τώρα. Μετά από αρκετή ώρα παιχνιδιού, που δεν δείχνει να κουράζει το παιδί σας καταλήγετε να προτείνετε στο παιδί να παρακολουθήσει λίγο κινούμενα σχέδια, για να μπορέσετε να χαλαρώσετε λίγο. Το ίδιο συμβαίνει και για τα μεγαλύτερα παιδιά με το PlayStation, το Wii, το iPad ή το iPhone, ειδικά τις ημέρες των σχολικών διακοπών.

  1. Τους δίνεις σοκολάτες και καραμέλες

Μπορεί να είπατε κάποτε ότι αποκλείεται το δικό μου παιδί να γευτεί το αηδιαστικό γλειφιτζούρι. Και τελικά όταν θελήσατε να καθίσουν ήσυχα κάπου, βρήκατε σύμμαχο το “ένοχο” γλυκάκι!

  1. Πηγαίνετε στα ταχυφαγεία

Πριν κάνετε παιδιά αναρωτηθήκατε πολλές φορές πόσο αμελείς ήταν οι γονείς που έδιναν στα παιδιά τους junk food. Και μια ημέρα ή ήσασταν πολύ κουρασμένες για να μαγειρέψετε ή είχατε πονοκέφαλο από το ξενύχτι ή το παιδί σας είχε να φάει 3 ημέρες το σπιτικό φαγητό και η λύση αυτή φάνταζε η ιδανική.

  1. Έχετε ενδώσει στο σούπερ μάρκετ

Θυμάστε τον αποτροπιασμό σας στο θέαμα ενός παιδιού που ουρλιάζει μέσα στο καρότσι και μια μαμά να προσπαθεί να το ηρεμήσει με ένα σακουλάκι πατατάκια. Νομίζατε ότι το δικό σας παιδί δεν θα τολμήσει ποτέ να το κάνει αυτό. Τώρα το δελεάζετε να σας ακολουθήσει στο σούπερ μάρκετ με την υπόσχεση ενός DVD, μερικών αυτοκόλλητων ή γενικά κάτι που θα το κρατήσει σε μια ήρεμη αναμονή μέχρι να τελειώσετε τα ψώνια σας.

  1. Αφήνετε τα παιδιά να κάνουν την ανάγκη τους στο δρόμο

Ποιος μπορεί να ελέγξει την κύστη των παιδιών;

  1. Παραμελείτε τον εαυτό σας

Πόσες φορές είχατε δει μια μαμά με ένα μωρό στο καρότσι με άλουστα και αχτένιστα μαλλιά ή άβαφη ρίζα και πρόσωπο και λέγατε ότι δεν θα το κάνετε ποτέ αυτό στον εαυτό σας; Τώρα γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να βρούμε χρόνο να ασχοληθούμε με εμάς. Αυτό συμβαίνει γιατί ξοδεύουμε όλο τον χρόνο μας φροντίζοντας τα παιδιά μας να είναι ευπαρουσίαστα και ευτυχισμένα. Είναι πραγματικά πολύ διασκεδαστικό όταν σκεφτόμαστε πόσο “στολισμένες” ήμασταν πριν κάνουμε παιδιά.

  1. Συζητήσεις για παιδιά και μόνο

Πριν κάνουμε το δικό μας παιδί, μας τρέλαιναν όλες οι φίλες που είχαν μωρά και όλο το βράδυ συζητούσαν για το πως πάει τουαλέτα, ποια λαχανικά τρώει ή αν ξυπνάνε το βράδυ. Μετά ξεκινούσε το χασμουρητό τους κατά τις 10 όταν εσείς συζητούσατε για το πόσο τέλεια περάσατε στο κλαμπ που πήγατε. Και τώρα οι περισσότερες κάνουμε ακριβώς αυτό.

  1. Λέτε τον αγαπημένο σας “μπαμπά” μπροστά σε τρίτους

Δεν είναι ότι δεν θυμάστε το όνομά του, αλλά με αυτό τον τρόπο απλά του υπενθυμίζετε οτι αυτός είναι ο μπαμπάς.

  1. Κυνηγάτε την δασκάλα του παιδιού όπως έκανε η μαμά σας

Και μόνο η σκέψη της μαμάς σας να σταματάει την δασκάλα στον δρόμο για να την ρωτήσει πως πάει στο σχολείο το παιδάκι της, σας έφερνε ανατριχίλα. Τώρα αρχίζετε να καταλαβαίνετε γιατί το έκανε. Τα παιδιά δεν μιλάνε σχεδόν ποτέ για το τι συμβαίνει μέσα στην τάξη και αυτά τα 10 λεπτά που βλέπετε την δασκάλα στην ενημέρωση γονέων δεν είναι ποτέ αρκετά!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr