REAL LIFE FAMILY MATTERS

3 σκέψεις για μία μέλλουσα μανούλα


7 Απριλίου 2016

Τα ερωτηματικά στο μυαλό μιας μέλλουσας μανούλας προφανώς είναι πολλά και πολλά από αυτά χωρίς σαφείς απαντήσεις. Άγχος, προσμονή και αβεβαιότητα είναι βασικά συναισθήματα αλλά πάντα τα συνοδεύονται από μία γλυκύτητα προερχόμενη από τη σκέψη της άφιξης του μωρού.

Πραγματικά όμως τι είναι αυτό που χρειάζεται να ξέρει μία έγκυος γυναίκα για να είναι έτοιμη την ώρα που θα πάρει φέρει στον κόσμο το παιδί της; Αναμφίβολα καμία προετοιμασία δεν μπορεί να συγκριθεί με την πραγματικότητα του να γίνεις μανούλα, αλλά σίγουρα κάποια σημεία μπορούν να προετοιμαστούν έτσι ώστε η προσαρμογή να γίνει πιο ομαλή.

  1. Φροντίστε να είστε ήρεμες πνευματικά και προετοιμάστε τον εαυτό σας για τον ερχομό του παιδιού. Καλό είναι να είστε ενήμερες για το τι πρόκειται να σας συμβεί από τη στιγμή που θα κρατήσετε στην αγκαλιά το μωρό σας. Επομένως εφοδιαστείτε με εκπαιδευτικά για την περίπτωση βιβλία και ενημερωθείτε για τη διαδικασία της γέννας. Φυσικά όλα αυτά χρειάζονται ένα μέτρο το οποίο πρέπει να βρείτε οι ίδιες έτσι ώστε αυτή η γνώση να φανεί βοηθητική κι όχι να σας προσθέσει με άγχος, αμφιβολίες και ανησυχίες.
  2. Επιπρόσθετα καλό είναι να βρείτε έναν άνθρωπο που θα σας κρατά ήρεμες όταν θα είστε σε σύγχυση. Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε στο κοντινό οικογενειακό και φιλικό σας περιβάλλον ένα πρόσωπο που μπορείτε να εμπιστευτείτε αλλά και αυτό είναι ικανό να σας στηρίξει και να σας ηρεμεί όταν θα το έχετε ανάγκη. Αυτό το πρόσωπο μπορεί κάλλιστα να είναι ο σύντροφός σας, η μαμά ή η αδερφή σας αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν κανόνες. Αν αυτή την ασφάλεια που θέλει μία έγκυος και έπειτα μία νέα μανούλα τη βρείτε σε φιλικό ή άλλο πρόσωπο μη διστάσετε να έρθετε κοντά του.
  3. Τέλος, καλό είναι να μην αφήσετε το σώμα σας έρμαιο της εγκυμοσύνης και της περιόδου που την ακολουθεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο οργανισμός αλλάζει και η αρμονία του ταράσσεται αλλά είναι φτιαγμένο για τη γέννα, οπότε έχει τους κατάλληλους μηχανισμούς για να το αντιμετωπίσει. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φροντίσετε τον οργανισμό σας αλλά και να προσέξετε το σώμα σας. Η διατροφή αλλά και η σωστή άσκηση -στο βαθμό που το επιτρέπει η εγκυμοσύνη- θα σας βοηθήσουν σωματικά κυρίως αλλά θα συνεισφέρουν και στον ψυχισμό σας με θετικό τρόπο.
Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr.