REAL LIFE FAMILY MATTERS

Τελικά τα παιδιά έχουν στερεότυπα;


6 Μαΐου 2016

Η Barbie είναι αγαπημένο παιχνίδι των κοριτσιών από την σχεδόν προνηπιακή μέχρι την προεφηβική ηλικία. Παρά το γεγονός ότι το πρότυπο που περνάει αυτή η κούκλα ουδεμία σχέση έχει με τη πραγματικότητα, τα κορίτσια συνεχίζουν να παίζουν με αυτή. Θα έλεγε κανείς λοιπόν, ότι η Barbie ίσως και να δημιουργεί ένα είδος λανθασμένης αντίληψης σχετικά με το πώς είναι πραγματικά η ομορφιά και το γυναικείο κορμί.

Αν εμείς, ως ενήλικες πια, επηρεαζόμαστε από τα πρότυπα των γυναικών που μας πλασάρουν τα media και οι γυαλιστερές σελίδες των περιοδικών, φαίνεται ότι οι μικρές μας φίλες δεν πέφτουν εύκολα στη παγίδα της Barbie.

Στο παρακάτω video θα δείτε πως αντιδρούν τα μικρά κορίτσια -6-7 χρόνων- όταν παίρνουν στα χέρια τους τη Lammily. Πρόκειται για μία κούκλα φτιαγμένη που έχει διαφοροποιηθεί κατά πολύ από την κλασσική, αδύνατη, ξανθιά Barbie, προσεγγίζοντας περισσότερα την πραγματικότητα. Η αντίδραση είναι απόλυτα φυσιολογική και αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την αυθόρμητη και ξεκάθαρη κρίση των παιδιών.

https://youtu.be/Jue_JlxnPGM Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr