REAL LIFE FAMILY MATTERS

Ένα 3χρονο κορίτσι καθαρίζει τη γειτονιά του και γίνεται viral


10 Μαΐου 2016

89532753_89532752ξκαθετα.jpg

Ο κανόνας υπαγορεύει συνήθως πως το παράδειγμα το δίνουν οι ενήλικες και τα παιδιά μαθαίνουν από αυτό και είτε ακολουθούν είτε απορρίπτουν. Στην περίπτωση της 3χρονης Matilda Rusby, ο κανόνας δεν ισχύει και η εξαίρεση κέρδισε κατά κράτος!

Οι γονείς της μικρής οικολόγου ανάρτησαν φωτογραφίες στις οποίες η Matilda προσπαθεί να καθαρίσει τη γειτονιά της, μαζεύοντας πεταμένα αντικείμενα. Τα social media φαίνεται πως έκαναν τη δουλειά τους και παρακίνησαν έμμεσα το τοπικό διοικητικό συμβούλιο να αυξήσει τον αριθμό των κάδων και τη σήμανση για διατήρηση της καθαριότητας στην περιοχή.

Οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους για να ακολούθησαν το παράδειγμά της και να την βοηθήσουν.

Μάλιστα, κάποιοι σχολίασαν ότι «μερικές φορές, πρέπει τα παιδιά να μας παρακινούν για να κάνουμε αυτό που πρέπει. Συχνά, όταν βγαίναμε στο δρόμο, βλέπαμε τα συσσωρευμένα απορρίμματα, αλλά δεν παίρναμε την απόφαση να αναλάβουμε δράση».

Η μητέρα της Matilda εξήγησε πως της είχε εμφυσήσει πως ο σεβασμός του περιβάλλοντος είναι προτεραιότητα και η μικρή απορούσε κάθε φορά γιατί τα σκουπίδια είναι πεταμένα από εδώ κι από εκεί.

Ο πατέρας της Matilda, Jake, σχολίασε ότι «είναι ωραίο να γίνεται μια καλή πράξη, αλλά την ίδια στιγμή, είναι ντροπή η πράξη αυτή να ξεκινάει από ένα παιδί».

«Είναι μόλις τριών ετών και γνωρίζει ότι είναι λάθος να πετάει τα σκουπίδια κάτω, ενώ πολλοί ενήλικοι δείχνουν να μην το γνωρίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr